Verhuizing Time Out

alleen is niet genoeg

Een mogelijke verhuizing van Time Out naar het oude postsorteercentrum is voor de meeste jongeren geen reden om het jeugdcentrum te gaan bezoeken. Dat is op te maken uit de enquête onder 128 Texelse jongeren door bureau Revice in opdracht van de gemeente. De vraag of zij Time Out zullen bezoeken wanneer deze wordt gevestigd op een nieuwe locatie beantwoordde 8 procent met ja, 28 procent met misschien en 64 procent zei nee.

Uit gesprekken met zogeheten focusgroepen kwamen specifieke aanbevelingen waar Young 4 Ever en/of Time Out op in kunnen spelen:

- Jongeren geven aan dat ze het idee hebben dat Time Out niet voor hun leeftijdsgroep is. Dit is een van de redenen waarom zij het niet bezoeken. Wanneer er een feest wordt georganiseerd voor zestien- en zeventienjarigen, is het belangrijk dat de locatie alleen toegankelijk is voor deze leeftijdsgroep (en eventueel ouder). Dit moet duidelijk worden aangegeven bij de promotie van de activiteit, bijvoorbeeld op posters/flyers.
-Op dit moment is Time Out niet open gedurende de tijden dat jongeren uitgaan. Op zaterdagavond is Time Out bijvoorbeeld om 23.00 uur gesloten, terwijl de uitgaansavond voor jongeren dan vaak nog moet beginnen. Wanneer Young 4 Ever vervangende activiteiten wil verzorgen in de plaats van uitgaan, is het belangrijk dat de activiteiten rond dezelfde tijd plaatsvinden.
- Het kan een positief effect hebben op de bekendheid en het imago van Young 4 Ever/Time Out wanneer de activiteiten georganiseerd en gepresenteerd worden als 'voor en door jongeren'. Een suggestie is om jongeren (met hulp van Young 4 Ever) zelf een activiteit/feest te laten bedenken en organiseren. De vriendenkring, waarschijnlijk leeftijdsgenoten, zullen dan eerder de stap nemen om het evenement daadwerkelijk te bezoeken. Dit kan ervoor zorgen dat meningen zoals 'kinderlijk' en 'de jongerenwerkers zitten daar om ons in de gaten te houden' worden verminderd.
-Op dit moment weten jongeren weinig van Young4Ever en associëren zij het vooral met Time Out. Het is belangrijk dat jongeren bekend raken met de verschillende activiteiten van Young 4 Ever. Dit kan via verschillende kanalen: sociale media, flyers/posters, maar ook de beoogde doelgroep persoonlijk benaderen. Een suggestie is om, wanneer de doelgroep persoonlijk benaderd wordt, dit te laten doen door een jongere van dezelfde leeftijd. Wanneer zestien of zeventienjarigen worden benaderd door een leeftijdsgenoot, wordt het aantrekkelijker om de activiteit te bezoeken.