Ontmoetingscentrum zoekt vrijwilligers

Ontmoetingscentrum Texel, gevestigd op het terrein van het Maartenhuis bij De Koog, zoekt vrijwilligers.

Het ontmoetingscentrum bestaat sinds november 2012 en is een dagvoorziening voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Overdag worden diverse activiteiten ondernomen en er wordt gezamenlijk gekookt.

Het Ontmoetingscentrum zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om met de mensen te wandelen, te tuinieren, te koken of op andere manier contact te hebben. Bij de activiteiten ligt de nadruk op bewegen, omdat dat helpt het geheugen in conditie te houden.

Er worden bij het centrum ook speciale middagen voor mantelzorgers gehouden, er zijn themamiddagen en mantelzorgers kunnen elkaar in het centrum ontmoeten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Patricia Keijser, tel. 317682 of patricia@maartenhuis.nl. Het Ontmoetingscentrum is een gezamenlijk project van de stichting Geriant, de Omring en het Maartenhuis.

Het Maartenhuis zelf is ook op zoek naar vrijwilligers om bewoners en deelnemers van de leefgemeenschap te begeleiden bij onder meer het wekelijkse zwemmen in Calluna of uitstapjes met de duofiets.