Een goede grasmat

bevat meer soorten

Op uitnodiging van de vereniging voor bedrijfsvoorlichting spreekt Edward Ensing woensdag 26 februari in Stayokay over gras.

Wil je als melk- of vleesveehouder of schapenboer een goede productie van je dieren halen, dan moeten ze kunnen beschikken over een rantsoen met goede grassoorten. Bij zomerdag in de weide en bij winterdag als ruwvoer. Nu zijn in de praktijk de kwaliteitsverschillen van de grasmat groot. Hierdoor wordt bij een gelijke productie door het ene bedrijf meer krachtvoer aangekocht dan door het andere. De opbrengst aan droge stof kan erg verschillen, ook als de bemesting vergelijkbaar is. Dit verklaart deels de verschillen in het inkomen van de boer. Ensing is specialist op het gebied van grassoorten en -rassen en zal verklaren hoe deze verschillen zijn te verkleinen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Bos en Duincross

Na afloop van het open Texels crosskampioenschap, dat zondag 23 februari wordt gehouden (zie voor verdere informatie elders in deze krant), vindt ook de prijsuitreiking plaats van het klassement van het Bos en Duin-crossseizoen.