Bestuur GVT wil taken neerleggen

Op de algemene ledenvergadering van Gymvereniging Texel, die op 26 maart wordt gehouden, zullen alle zittende bestuursleden hun portefeuilles ter beschikking stellen.

Het bestuur, bestaande uit Gerbrand Gaaff, Madou de Haan, Mandy Barends, Roel Buijs en Roos Letzel, heeft de afgelopen jaren in hechte samenwerking gewerkt. maar het zijn zware jaren geweest. De zittende bestuursleden zijn volgens eigen zeggen aan het eind van hun Latijn en ze hopen hun taken te kunnen overdragen aan een frisse, nieuwe ploeg. Bijna drie jaar lang was financiële onzekerheid een zware last voor de vereniging. De gemeente kondigde in 2011 aan dat het subsidiestelsel voor de sportverenigingen zou worden veranderd, met als gevolg dat de GVT het vanaf 2015 jaarlijks met €16.000,- minder zal moeten doen. Lange tijd was niet duidelijk hoe dit probleem kon worden aangepakt, maar met veel rekenwerk kon een enquête aan de leden worden voorgelegd, waarin zij hun voorkeur konden aangeven voor een van de genoemde oplossingsrichtingen. Dat onderzoek leverde een duidelijk beeld op van de nieuwe koers die de club zal moeten varen, zodat het bestuur op de komende vergadering een sluitende meerjarenbegroting kan presenteren. Ernstiger nog dan het financiële probleem was het gebrek aan vrijwilligers. Er zijn jaarlijks enorm veel klussen te doen om het activiteitenprogramma van de club te realiseren. Voor incidenteel werk zijn volgens het scheidend bestuur met veel moeite nog wel mensen te vinden, maar de 'supervrijwilliger', die het hele jaar door een centrale positie inneemt op een afgebakend terrein, sterft uit. Daardoor kwam steeds meer uitvoerend en coördinerend werk op het bordje van het toch al kleine bestuur te liggen. De vereniging is dus niet alleen op zoek naar nieuwe bestuursleden, maar ook naar nieuwe 'supervrijwilligers', voor bijvoorbeeld het beheer van de website of het evenemententeam. Meer informatie is te vinden op www.gvtexel.nl. Uiteraard zullen de vertrekkende bestuursleden er nog alles aan doen om het frisse team in te werken. Belangstellenden kunnen zich melden via gymverenigingtexel@gmail.com.

Jaap de Graafbokaal

In manege Akenburg wordt zondag 23 februari de vijfde wedstrijd om de Jaap de Graafbokaal gehouden. De eerste groep van zes menners gaat om 10.15 uur van start. Deze rijdt een dressuur- en een vaardigheidsproef. De tweede groep gaat om 13.00 uur van start. De prijsuitreiking wordt rond 16.00 uur verwacht.