Uitbreiding leden in bestuur ZZP Texel

Tjaart Hoeksema, Peter Bancken en Marit Bender zijn toegetreden als bestuursleden bij ZZP Texel.

De drie werden maandagavond benoemd tijdens een bijeenkomst van de vereniging voor zelfstandigen zonder personeel en freelancers op Texel. Hoeksema is zelfstandig architect en Bancken is zelfstandige op het gebied van advies, administratie en belastingen. Bender is freelance schrijver en geeft huiswerkbegeleiding en bijles op Texel.

Het bestuur van de vorig jaar opgerichte vereniging bestaat in totaal uit zes mensen. Vivianne Neeteson Lemkes is voorzitter, Clara Jonker secretaris en Alex de Haan penningmeester. ZZP Texel heeft inmiddels 42 leden van wie de helft aanwezig was op de bijeenkomst die maandagavond in de bibliotheek in Den Burg werd gehouden. Daar werd een ontwerp van Evalien Weterings gekozen tot nieuwe logo van ZZP Texel.

Freelancers en zzp'ers op het eiland hebben de vereniging opgericht om elkaar te versterken, om kennis te delen en om de buitenwereld te laten zien wat er allemaal voor vakkennis op Texel aanwezig is. Bij de Kamer van Koophandel zijn meer dan negenhonderd Texelaars geregistreerd als zzp's. Hoeveel freelancers er zijn, is niet vastgelegd.