Eelman en Bos winnen kaartspel

George Eelman en Frans Bos hebben de hoogste score behaald in de negentiende competitieronde van Klaverjasclub Den Burg. Frans Stark en Bas Tromp behouden met minimale voorsprong de leiding.

Eelman en Bos speelden de 7097 punten in drie gelijkmatige partijen van rond de 1800 bij elkaar. Dit had hoger kunnen uitvallen als ze geen wachtbeurt hadden gehad, die slechts een gemiddelde score van 1552 punten oplevert. Desondanks stijgen zij naar de twaalfde plaats in het klassement. Cees Vinke en Carlo Bos wisten de goede vorm van de afgelopen weken vast te houden. Zij speelden drie goede partijen met alleen in de tweede beurt een kleine inzinking. Met een score van 6744 punten staan ze inmiddels weer in de toptien. Meijert Laan en Piet Kikkert herstellen zich goed van de slechte seizoensstart en werden zij derde met 6582 punten. Zij dragen nog steeds de rode lantaarn, maar hun achterstand op nummer 16 is inmiddels geslonken tot 340 punten. Bart Weijdt heeft met gelegenheidsmaat Fenny Caspers dit seizoen nog niet veel geluk gehad. Ook deze avond was het allemaal nogal wisselvallig met twee scores rond de 2000 en twee lage spelletjes. De totaalscore van 6549 was goed voor de vierde plaats. Het leverde geen winst op in het klassement, Weijdt en Koomen blijven vijftiende. Hans Westdorp en Jan Zaal behaalden de vijfde plaats en knaagden daarmee weer wat punten van hun achterstand af. Zij kwamen tot 6434 en blijven derde in het klassement. Het gemiddelde was met 6125 punten laag, slechts één avond lag het gemiddelde lager. Het aantal marsen was met 26 min of meer normaal. In de top van het klassement gaven Tromp en Stark en directe concurrenten Freek en Gerda Veeger elkaar weinig toe. De voorsprong is nu 141 punten. Jan Zaal en Hans Westdorp staan met 1837 punten derde.

Crosskampioenschap

Atletiekvereniging Texel houdt zondag 23 februari voor de 30ste keer het open Texels crosskampioenschap.

Het parcours rond de Heidevlakweg voert geheel over bospaden. De jeugd gaat om 11.00 uur als eerste van start, verdeeld in de twee leeftijdscategorieën 10 tot en met 12 jaar en 9 jaar en jonger. Voor hen is een ronde van bijna 900 meter uitgezet, dat de jongste groep eenmaal en de oudere groep tweemaal loopt. Na de prijsuitreiking, om ongeveer 11.30 uur, gaan de andere lopers van start. De jeugd tot en met 16 jaar loopt een ronde van ruim 2100 meter. De dames lopen deze ronde drie, de mannen vier keer. Recreanten kunnen kiezen uit een, twee of drie ronden. Inschrijven kan vanaf 10.15 uur in restaurant Bos en Duin aan de Bakkenweg. Deelname kost €2,- tot en met 16 jaar, senioren betalen €3,-.