Overschrijding van budget voor WKO

De realisatie van de WKO voor het gemeentehuis en de OSG kent een overschrijding van ruim €28.000,-.

Dat blijkt uit een eindafrekening die het college heeft laten opstellen. De extra kosten werden gemaakt om de pijpen van de duurzame installatie te spoelen (dat was nodig omdat er meer dan twee jaar tussen aanleg en ingebruikname zat) en er waren extra werkzaamheden bij de OSG nodig. Daar bleek een fout te zijn gemaakt bij de aanleg van de verwarmingsinstallatie.

Op het gemeentehuis is de installatie, die warmte en koude aan de aarde onttrekt, sinds juli 2013 in gebruik. Naar verwachting heeft het systeem een paar jaar nodig om optimaal te functioneren. Als het nodig is, kunnen in de winter een paar gaskachels worden aangezet. De OSG maakt nog geen gebruik van de WKO. Daar worden eerst de problemen met de aansluiting in kaart gebracht om tot oplossingen te komen.

De raad stelde in 2008 bijna een miljoen euro beschikbaar voor de WKO, waarvan zes ton voor het gemeentehuis en €380.000,- voor de OSG. In 2012 was €364.000,- extra nodig om het project af te ronden. Van koers veranderen was geen optie meer, omdat er al ruim zeven ton was uitgegeven.