Zusters Arnulfa (links), Nicolina en Arsène kregen  in 1993 de Dubbele von Sion. Rechts Noortje de Bruin
Zusters Arnulfa (links), Nicolina en Arsène kregen in 1993 de Dubbele von Sion. Rechts Noortje de Bruin Foto: Archief Texelse Courant

Zuster Arnulfa wordt vrijdag honderd jaar

Zuster Arnulfa, van 1967 tot 1979 directrice van het toenmalige Sint Jan aan de aan de Molenstraat, hoopt komende vrijdag 21 februari haar honderdste verjaardag te vieren.

Ze werd geboren in het Beierse Tannhousen, als Katharina Adler. Op haar achttiende trad zuster Arnulfa in 1932 in bij de 'congregatie van de Zusters van de Allerheiligste Verlosser' in Neumarkt. In 1936 deed ze haar professie en behaalde diploma's voor zieken- en kraamverpleging. In 1937 ging ze naar Esch in Brabant, waar ze de afdeling Wit-Gele Kruis oprichtte en 21 jaar lang in de kraam en wijkverpleging actief was. In 1964 werd ze overste in het verzorgingstehuis Sancta Maria-klooster in Beverwijk. Op Texel was ze werkzaam in de thuiszorg, de kraamverpleging en als bejaardenverpleegkundige. Twaalf jaar was ze overste en directrice van St. Jan, tot ze de directie na de opening van het nieuw St. Jan aan de Beatrixlaan overdroeg. Hier genoot ze van haar pensioen en verzorgde ze planten en de tuin, regelende de inzameling, sortering en verzending van kleding voor goede doelen. In 1989 werd ze onderscheiden met de zilveren eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Met zusters Nicolina en Arsenne ontving ze in 1993 de Dubbele von Sion. In 1999 vertrok ze naar Beverwijk, ze woont nu al jaren in Duitsland.