Bijeenkomst over verhuizing jeugdcentrum naar postkantoor

In Stayokay aan de Haffelderweg wordt donderdag een informatiebijeenkomst gehouden voor bewoners van Parkstraat en Burgwal over de verhuizing van de stichting Young 4 Ever naar het oude postsorteercentrum in de Parkstraat.

Zoals bekend is de verhuizing niet onomstreden. Vorige week nog plaatste Marga Lakwijk nog een ingezonden brief in deze krant waarin ze de bezwaren van de buurtbewoners uiteen zette. Er wordt gevreesd voor overlast en voor de komst van drugsdealers. Als alternatief stelt Lakwijk voor het postkantoor in gebruik te nemen als een dorpshuis, waarin ook plaats is voor de jeugd. Young 4 Ever onderkent de bezwaren, maar meent de overlast in de hand te kunnen houden. Op tijden dat het nieuwe jongerencentrum niet is geopend, is een ambulant jongerenwerker actief, die ook het park, de Burgwal, de Parkstraat en de notaristuin op zijn ronde meeneemt. Vrijdag zijn er dorpswachten actief en medewerkers van Young 4 Ever zullen er op toezien dat de jongeren na sluitingstijd rustig het pand verlaten en niet blijven rondhangen. De stichting meent dat een nieuw jongerencentrum noodzakelijk is in verband met de nieuwe alcoholwet en het wegvallen van de J'elleboog, indertijd een belangrijke uitgaansgelegenheid voor jongeren. De verhuizing naar het centrum is actueel in verband met de staat van onderhoud van het huidige gebouw en de mogelijke verhuizing van Artex naar de Groeneplaats. Ook heeft het huidige Time Out een slechte naam en wil de stichting een nieuwe start maken. Een andere locatie kan daarbij helpen. Op de nieuwe locatie wil de stichting het jongerenwerk verder uitbreiden met bijvoorbeeld alcholovrije feesten (ook met Ouwe Sunderklaas), voorlichting, open podia en workshops. De omwonenden zien het belang van een goed functionerend jongerencentrum, maar hebben bezwaar tegen de locatie, midden in een woon- en winkelgebied. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

De informatieavond wordt op donderdag 20 februari gehouden in de Stay Okay aan de Haffelderweg in Den Burg. U bent vanaf 18.45 van harte welkom. De avond begint om 19.00 uur en wordt geleid door Dhr. Jos de Wolf, voorzitter van de dorpscommissie. Tijdens de avond zullen Berber Kruger en Justin Segerink (ambulant jongerenwerker van Young 4 Ever) kort het informatieverslag toelichten. Tevens wordt er een filmpje getoond om een beeld te schetsen van het oude postsorteercentrum.

De uitslag van het gemeentelijk onderzoek (naar onder meer de wensen van 16 en 17 jarigen) wordt toegelicht door één van de onderzoekers of door een ambtenaar van de gemeente. Tot slot is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Op woensdagmiddag 19 februari zijn wij van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in het oude postsorteercentrum aan de Parkstraat. U bent dan van harte welkom om even binnen te komen