DamesteamTevoko verliest in Haarlem

Het damesteam van Tevoko kwam zaterdag in Haarlem net iets tekort tegen Spaarnestad 3 en verloor met 4-0.

Na een korte warming up begon Tevoko niet sterk. Spaarnestad speelde bekeken en slim en pakte hierdoor een kleine voorsprong, die snel werd uitgebouwd naar 20-10 door een moeilijke service waar Tevoko geen vat op kreeg. Toch hield Tevoko de moed erin en sprokkelde het door wat meer inzet wat punten bij elkaar. Maar de achterstand was te groot en de eerste set werd met 25-18 verloren. De tweede en derde set verliepen identiek, met lastige services pakte Spaarnestad een voorsprong waardoor de Texelse selectie weer hard moest werken om de achterstand te doen verdwijnen. Wanneer de pass perfect was en de set up snel scoorden de Texelse dames 100 procent. Mooie harde aanvallen van Ivet Former en Leonie Penninga zorgden voor diverse punten. maar het was Spaarnestad dat in alles iets beter was en ook de tweede (25-19) en de derde set (25-17) won. In de vierde set bracht Tevoko Meline Boekel in het veld om zo een iets ander spel te spelen. Maar ook in deze set kwam Tevoko iets tekort om het Spaarnestad moeilijk te maken. Bij vlagen werd mooi gespeeld, maar er werden teveel fouten gemaakt. Hierdoor werd ook de vierde set verloren (25-14).