Martijn Former

sterkste driebander

Biljarter Martijn Former stal bij het driebanden op het Texels biljartkampioenschap de show. In de finale van de vierde klasse had hij tegen opponenten Kick Smit slechts vijf beurten nodig en tegen Henk van Sambeek slechts vier beurten om zijn partijen te beëindigen. Former werd ook winnaar van de Piet de Graaftrofee.

Na Former eindigde Henk van Sambeek in de vierde klasse als tweede en Kick Smit werd derde. In de derde klasse was het Dirk Kuip die met solide spel de titel pakte. In een beslissende partij tegen Gijs Berger maakte Kuip de benodigde negen caramboles. Hij deed dat in 21 beurten, een gemiddelde van 0,42. Berger werd tweede en Rinus Vittali derde.

Cor Elsendoorn drukte zijn stempel op de tweede klasse. Deze vorig jaar gepromoveerde biljarter pakte de eerste plaats ten koste van Ries de Winter, die als tweede eindigde, en routinier Nico Tessel, die derde werd. In de eerste klasse van het driebanden ging het titelgevecht tussen Kevin Knol en John Sessink. In een rechtstreeks duel verloor Sessink, tevens betrokken bij de organisatie van het toernooi, de wedstrijd op één punt. Knol besliste de partij met 14-15 in zijn voordeel. Knol haalde in zijn klasse het maximale aantal punten. Hij deed dat met een gemiddelde van 0,612. Sessink werd tweede met een gemiddelde van 0,648, gevolgd door Marc Prins, met een gemiddelde van 0,743.

In de strijd om de Piet de Graaftrofee speelde Martijn Former de finale tegen Dirk Kuip. In vijftien beurten maakte Former zijn zes caramboles, terwijl Kuip nog geen punt had. Former speelde een gemiddelde van 0,4.

Uitslagen: Tweede klasse: 1. Cor Elsendoorn, 2. Ries de Winter, 3. Nico Tessel. Derde klasse: 1. Dirk Kuip, 2. Gijs Berger, 3. Rinus Vittali. Vierde klasse: 1. Martijn Former, 2. Henk van Sambeek, 3. Kick Smit. Eerste klasse: 1. Kevin Knol. 2. John Sessink, 3. Marc Prins. Piet de Graaftrofee: Martijn Former.

Vakantie Kidsclub

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er in basisschool De Fontein aan de Burdetstraat in Den Burg bijeenkomsten van de Vakantie Kidsclub van de Baptistengemeente Texel. Maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 zingen, knutselen, spelletjes doen, toneel kijken en luisteren naar Bijbelverhalen. De Vakantie Kidsclub is er elke dag van 9.30 tot 12.00 uur. Meer informatie bij Christien Lemstra: 313566.