In de spiegelzaal van Ons Genoegen in Den Burg werd zaterdagochtend de jaarlijkse fittest van Sportservice Texel en Texels Welzijn gehouden.

In totaal 53 Texelaars van 55 jaar en ouder lieten testen hoe het met hun conditie was gesteld. Ze deden mee aan diverse oefeningen waarbij onder meer reactiesnelheid, lenigheid en de handoogcoördinatie werden getest. Er werd onder meer gefietst op home-trainers en er waren andere bewegingsoefeningen. De fittest duurde ongeveer een uur en na afloop gaf Betsie Verhoeven van Texels Welzijn de deelnemers advies over bewegen. Daarbij kwam onder meer het GALM-project aan de orde.

Dat is een sportprogramma voor mensen van 55 jaar en ouder om wekelijks in beweging te zijn. De fittest wordt sinds 2004 jaarlijks gehouden. Het verliep zaterdag allemaal vlot en gestructureerd.

ZDH verslaat na bliksemstart DWOW al in de eerste minuten

ZDH heeft na zeges op GeelZwart'30 en Winkel zondag ook DWOW verslagen. De eindstand, 2-0, stond dankzij doelpunten van Jelmer Bomas en Jonas Leenhouts al na dertien minuten op het scorebord.

Onder het motto 'never change a winning team' koos trainer Gerard Boogaard voor dezelfde elf spelers die twee weken geleden met 1-5 wonnen van Winkel, nota bene de ploeg die zondag door een zege bij Hugo Boys de tweede-periodetitel veroverde. Zoals wel vaker ging ZDH flitsend van start. Mike de Bruijn bracht met een fraaie pass Jelmer Bomas in stelling. De spits boogde de bal knap over de uitlopende keeper. Het was al de negende keer in zeventien wedstrijden dat de Zwaluwen binnen acht minuten op voorsprong kwamen. Dat was geen reden om achterover te leunen. De gastheren joegen fel door op de DWOW'ers, die daardoor geen tijd kregen rustig een aanval op te bouwen. Dat resulteerde nog binnen het kwartier in een verdubbeling van de voorsprong. Jonas Leenhouts onderschepte een pass, ging een een-tweetje aan en rondde met een trap in de verre hoek beheerst af. Halverwege de eerste helft werd het bijna 3-0, toen een indraaiende voorzet van De Bruijn, gedragen door de wind, op de lat belandde. In het vervolg probeerde DWOW wel aan te vallen, maar veel leverde dat niet op. De beste kans was zelfs voor ZDH. Gijs de Graaf zette een prachtige solo op, ging de combinatie aan met Leenhouts, en stiftte de bal vervolgens net over het doel. Op slag van rust onderscheidde keeper Daniël Bakker zich door een inzet van dichtbij met zijn lange armen onschadelijk te maken. Met de wind tegen speelde ZDH in de tweede helft een stuk minder goed. Aanvallen ging moeizaam, maar trainer Boogaard kon constateren dat zijn spelers secuur verdedigden en de tegenstander nauwelijks mogelijkheden boden zich terug in de wedstrijd te vechten. Halverwege moest Bakker in actie komen, toen dezelfde tegenstander als voor rust plotseling voor zijn neus opdook. Ditmaal redde hij met een uitgestoken voet. Het bleek de enige kans van formaat. ZDH ging door deze zege DWOW op de ranglijst voorbij en staat nu tiende.