Keeper Alexander Smit in actie tegen de spitsen van Vrone.
Keeper Alexander Smit in actie tegen de spitsen van Vrone. Foto: Willem Sangers

Winst voor Texel'94

Texel'94 behaalde zondag de vijfde overwinning op rij. In een regelmatige wedstrijd, waarin het voordeel over en weer ging, werd Vrone uit Sint Pancras met 2-0 aan de zegekar gebonden.

De zegereeks van Texel'94 begon op 8 december in Spanbroek. De ploeg van trainer Marcel Ris stond op dat moment met tien punten op de onderste plaats in de derde klasse A, maar VVS'64 werd met 1-2 verslagen. In de weken die volgden, waren er overwinningen op Koedijk, VIOS en KGB. En deze week was Vrone aan de beurt, dat met 2-0 terug naar huis werd gestuurd. De bezoekers, die weliswaar sterk defensief aan de wedstrijd begonnen, kregen halverwege de tweede helft de eerste draai om de oren. De selectie van Texel'94 is nog volop in de race voor de tweede-periodetitel. Omdat concurrent VVW uit Wervershof door KGB werd verslagen, had de ploeg genoeg aan een gelijkspel. In het eerste deel van de wedstrijd gingen de ploeg gelijk op. Het eerste echte gevaar kwam na een klein kwartier van de voet van Niels Dubbelt, wiens schot eindigde op het forse lichaam van de doelman van Vrone, die zijn ploeg daarmee voor een grotere nederlaag wist te behoeden. In de rebound werd de bal via de doelman naast geschoten en de toegekende hoekschop werd afgeslagen door de verdediging van Vrone. Hierna zette Texel'94 wat zeil bij en speelde bij tijd en wijle fris combinatievoetbal. De voorhoede kreeg diverse scoringskansen, maar deze werden door resoluut verdedigen van Vrone, en dan met name door de doelman, om zeep geholpen. In de mindere fase die volgde, kreeg Vrone meer vat op het spel. Maar ook de spitsen van de bezoeker hadden moeite kansen te creƫeren. Daarnaast gaf de Texelse verdediging niets weg. De fut leek er aan beide kanten een beeje uit te zijn en na precies drie kwartier gaf de scheidsrechter het signaal voor de rust.

De tweede kwam Texel'94 wat stroef uit de startblokken. In de 55ste minuut bracht trainer Ris fris bloed in de ploeg door de geblesseerde Niels Dubbelt te vervangen door Jeroen Vlaming. Kort hierna moest keeper Alexander Smit in actie komen om het gevaar, dat dreigde na een uitval van Vrone, te bezweren. Het spel verrommelde, er werd onzuiver gespeeld met veel balverlies, maar enkele minuten, in de 64ste minuut, leefde de wedstrijd weer op door een prachtig doelpunt van Bart de Lugt, die de bal vanaf de linkerkant onhoudbaar voor de Vrone-keeper in de rechter kruising schoot. Vijf minuten daarna kwam Pieterjan Eelman in het veld voor Tom de Lugt. De spelers van Texel'94 kwamen hierna beter in het spel en er deden zich weer meer kansen voor. Maar de keeper van Vrone wist zekere doelpunten te voorkomen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. Ruim tien minuten voor het einde wisselde Ris Marco Koorn voor Steffan Vlaming. Kort hierop wist Texel'94 te ontsnappen aan de gelijkmaker, die dreigde via een gevaarlijke counter van de gasten uit Sint Pancras. Pas in de 84ste minuut maakte Sander de Haan, na een assist van Pieterjan Eelman, aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 op het scorebord te brengen. Het leek zelfs nog even 3-0 te worden, toen Sander de Haan drie minuten later de bal in een kansrijke positie buiten het bereik van de keeper net naast het vijandelijke doel plaatste. Door deze overwinning heeft Texel'94 aansluiting gekregen bij de subtop van de derde klasse A. Zondag speelt het team uit tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.