Stella Ruhe was onlangs te gast in Kaap Skil voor der opening van de expositie Visserstruien.
Stella Ruhe was onlangs te gast in Kaap Skil voor der opening van de expositie Visserstruien. Foto: Pip Barnard

Lezing Stella Ruhe in Kaap Skil

Textieldeskundige Stella Ruhe geeft zondag 23 februari vanaf 11.15 uur in Kaap Skil een lezing over Visserstruien. De toegang bedraagt €10,-, inclusief entree. Reserveren kan aan de kassa of via info@kaapskil.nl.

Handbalvereniging nu officieel van start

Met het ondertekenen van de notariële akte is het eiland sinds dinsdag een sportvereniging rijker, Handbalvereniging Texel.

Er is al enige tijd een damesteam actief (vanaf 19 jaar), dat komend seizoen zal meespelen in de Noordhollandse competitie. Er wordt elke dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur en elke zondag van 9.45 tot 11.00 uur getraind in sporthal Ons Genoegen. Belangstellenden zijn welkom. Bij de jeugdsportpas wordt ook dit jaar handbal aangeboden. Met de pas, die in mei en juni wordt uitgegeven, kunnen kinderen vanaf 9 jaar deelnemen aan een clinic. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft toegezegd om na de zomervakantie een speciale clinic jeugdhandbal te geven. De jonge vereniging is nog op zoek naar sponsoren. De club heeft vanaf half april de beschikking over een eigen website, mogelijk gemaakt door Texels Ontwerp. Het bestuur bestaat uit Marije de Leeuw (secretaris), Ingrid Zijlstra (penningmeester) en voorzitter Kim Burkhardt. Voor meer informatie: kimburkhardt@yahoo.com.

Tabletcafé

In de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg wordt dinsdag 25 februari een tabletcafé gehouden.

Bezoekers van het tabletcafé kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee tips, ervaringen en apps uitwisselen. Er wordt geen centrale uitleg gegeven, maar er zijn wel vaak (ervarings)deskundigen aanwezig. Bezoekers wordt aangeraden het wachtwoord van hun tablet mee te nemen. Het tabletcafé wordt iedere maand gehouden, de toegang is gratis. In de bibliotheek is altijd gratis WIFI.