De hengst Galandro van Kees Kikkert tijdens de keuring in  Den Bosch.
De hengst Galandro van Kees Kikkert tijdens de keuring in Den Bosch. Foto: Familie Kikkert

Hengsten Kees Kikkert succesvol

Op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch heeft fokker Kees Kikkert dit weekend succes behaald met zijn hengsten.

Zijn driejarige hengst Galandro trad vrijdagmorgen aan in de tweede bezichtiging waar hij stijlvol en naturel een bijzonder goede indruk naliet en werd doorverwezen naar de derde bezichtiging op zaterdag. Voor Dorado stond vrijdagavond de finale van de competitie voor zesjarige dressuurhengsten op het programma. Met Emmelie Scholtens in het zadel zette Dorado een glansprestatie neer die veel indruk maakte op het publiek. Met zijn harmonische draf en sierlijke uitstraling stelde het duo met ruime marge de tweede plaats in de eindstand van de hengstencompetitie veilig. Tijdens de ereronde deed hij er onder luid applaus voor de stampvolle Brabanthallen nog een schepje bovenop en etaleerde hij overtuigend zijn talent.

Zaterdagochtend werd Galandro voorgesteld in de derde bezichtiging waar hij zich wederom ontspanning en met fraaie bewegingen liet zien. De jury prees hem om zijn afstamming en zijn actieve en zeer goede bewegingstechniek waarmee Galandro werd uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Aansluitend op de keuring werd Galandro aangeboden voor de Select Sale, waar flink wat geïnteresseerden een bod uitbrachten en de hengst ten slotte werd afgeslagen voor rekening van een hengstenhouder uit Maarsbergen.

Het feestje werd compleet toen bekend werd dat Dionisos - een ander fokproduct van Kikkert uit dezelfde merrielijn als de beide hengsten - op het zelfde moment, maar 150 kilometer hogerop in Benningbroek onder zijn vaste amazone Priscilla Noorlander Noord-Hollands kampioen werd in de klasse M2. Zij mag op 8 maart Noord-Holland vertegenwoordigen op het NK in Ermelo.

Harry Ellen

In het artikel over Harry Ellen in Bolivia heeft een verkeerd bankrekeningnummer met een 0 teveel gestaan. Het juiste nummer is NL07RABO 0362 5148 28 t.n.v. Harry Ellen. Voor mensen die een nieuwsbrief van Ellen hebben gehad: daar staat ook een 0 teveel in het nummer.