In dorpshuis De Hof in De Koog wordt deze week het Texels kampioenschap biljarten gespeeld.
In dorpshuis De Hof in De Koog wordt deze week het Texels kampioenschap biljarten gespeeld. Foto: Gosse Kruger

Tweetal wint met lage score

Peter van Heerwaarden en Huug Snoek haalden de hoogste score in de achttiende ronde van de competitie van Klaverjasclub Den Burg. Bas Tromp en Frans Stark nemen de koppositie over.

De verschillen waren klein en regelmaat was in deze ronde ver te zoeken. Elk koppel haalde minstens één lage score en daardoor waren de 6640 punten die Van Heerwaarden en Snoek bij elkaar sprokkelden ruim voldoende voor de rondewinst. Winst in het klassement leverde dit niet op, ze blijven twaalfde. Tiny Zwaneveld en Piet Moree hadden hun tweede plaats uitsluitend te danken aan een uitschieter in het laatste spel (2381). De andere drie spellen waren bepaald niet om over naar huis te schrijven, maar met een totaalscore van 6613 pakten zij een plaatsje winst in het klassement en staan nu vijfde. Tiny Kok en Fenny van Exel was het enige koppel dat wel heel regelmatig de punten bij elkaar speelde, met niet meer dan honderd punten verschil tussen de hoogste en de laagste pot. Dat leverde een keurige derde plaats op met 6568 punten; zij blijven daarmee dertiende in het klassement. Theo en Gerard Witte hielden hun vierde plaats vast door vierde te worden. Ook zij speelden vrij regelmatig 6538 punten bij elkaar. George Eelman en Frans Bos werden vijfde met 6455. Ook dat leverde geen winst op, zij blijven veertiende. Het gemiddelde was met 6176 punten iets beneden normaal. Er werden 27 marsen gespeeld. Gerda en Freek Veeger zagen hun riante voorsprong van ruim 1300 punten compleet verdampen en moeten Frans Stark en Bas Tromp nu weer voor zich dulden. De achterstand is echter minimaal (89 punten). Jan Zaal en Hans Westdorp behouden hun derde plaats, maar kijken wel tegen een achterstand van ruim 2100 punten aan.

Bakker wint bokaal

Dirk Bakker heeft de Jaap Koomenbokaal van biljartvereniging De Buureton gewonnen. Hij versloeg daartoe in de finale tot tweemaal toe Cees Bonne, die op zijn beurt Tijs Smit uitschakelde. Het was de derde keer dat in De Buureton om de Jaap Koomenbokaal wordt gespeeld, genoemd naar het oudste lid dat in 2010 op 88-jarige leeftijd overleed.