Passend werk: kijken naar de mogelijkheden.
Passend werk: kijken naar de mogelijkheden.

Onderweg naar sociale teams

Texel streeft er al geruime tijd naar om op zoveel mogelijk terreinen zelfvoorzienend te zijn, zoals bijvoorbeeld op gebieden als energie en water.

Sinds begin 2013 geldt dezelfde ambitie ook voor zorg en welzijn. Want iedereen doet mee en moet mee kunnen doen op Texel, op basis van eigen kracht én zorg voor elkaar.

Daarom zijn sinds vorig jaar de dorpswerkers van de Stichting Texels Welzijn actief als het eerste aanspreekpunt voor Texelaars bij al hun vragen op het gebied van welzijn, maatschappelijke ondersteuning én de WMO.

Hiervoor hoeft u dus niet meer naar de gemeente en/of andere loketten. De gemeente Texel en Texels Welzijn hebben hiermee samen meteen een belangrijke stap gezet op weg naar het zogenaamde 'sociale team' dat vanaf 2015 actief zal zijn.

Een dorpswerker denkt mee, gaat samen met u op zoek naar oplossingen dichtbij en op maat, verbindt en ondersteunt waar nodig bij het snel en makkelijk toegang krijgen tot de diensten, activiteiten of voorzieningen die hiervoor nodig zijn. Hierbij wordt natuurlijk ook gekeken naar mogelijkheden in uw eigen omgeving, zoals de inzet van vrijwilligers, mantelzorgers of de diensten van WonenPlus. Want de dorpswerker kent de weg in het dorp én op Texel.

Om goed bereikbaar én herkenbaar te zijn voor burgers kent ieder dorp op Texel een 'eigen dorpswerker'. De dorpswerker komt op huisbezoek bij burgers als zij dat wensen, is dagelijks telefonisch bereikbaar en heeft wekelijks een vast inloopspreekuur in ieder dorpshuis (en De Buureton in Den Burg). Wie uw dorpswerker is, hoe u haar kunt bereiken en wanneer zij aanwezig is in het dorp kunt u vinden op www.texelswelzijn.nl of in uw eigen dorpskrant.

De Buureton, Beatrixlaan 43 Den Burg, is de thuisbasis van Texels Welzijn. Het pand is iedere werkdag geopend en bereikbaar van 9.00u – 17.00 u. Loop dus even binnen, bel 312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl