Biljarten in dorpshuis De Hof.
Biljarten in dorpshuis De Hof. Foto: archief Texelse Courant

Bandstoten De Hof

De eerste kampioenen van het Texels kampioenschap biljarten in dorpshuis De Hof zijn bekend. Gestreden werd afgelopen weekend om de titels in het bandstoten.

Sylvia Sessink werd kampioen in de zesde klasse met zes punten en een gemiddelde van 0,544. Tweede werd Niels Witte (vier punten, gemiddelde 0,614) en derde Joris van de Linde (vier punten en een gemiddelde van 0,556).

In de vijfde klasse was Richard Daalder in de finale te sterk voor Judo Vriens. Daalder stootte zijn 15 punten in éénentwintig beurten bij elkaar. Gert-Jan Ippen werd derde in de vijfde klasse.

Jack Bruin was heer en meester in de vierde klasse. Hij versloeg medepoulewinnaars Ruud Stapels (tweede) en Henk Prins (derde) in een halve competitie. Hans Beverdam eiste de hoofdrol voor zich op in de derde klasse. Als een ware cupfighter behaalde hij acht punten met een gemiddelde van 1,245. Tweede werd Eduard Keijzer (zes punten, gemiddelde 1,292), gevolgd door Gijs Berger (zes punten, gemiddelde 1,155).

De tweede klasse was een prooi voor Kevin Knol die in de poulefase goed op dreef was. Alleen Cor Huisman wist een wedstrijdpunt van hem af te nemen. Knol had een gemiddelde van 2,121. In de finalepartij maakte Rinus Vittali het hem nog lastig door remise af te dwingen, maar Knol werd kampioen omdat hij met zes caramboles de hoogste serie in de partij had. Nico Tessel bereikte ten koste van Marc Prins de derde plaats in de tweede klasse. Tot en met zondag 16 februari wordt er elke dag gebiljart (libre en driebanden) in De Hof in De Koog. Op zondag worden de finales om alle trofeeën gespeeld. Dan gaat het om de Jan Zoeteliefbokaal voor het bandstoten, de Cor Hoogenboombokaal voor het libre en de Piet de Graaf Trofee voor het driebanden.

Darten

In Hotel De Pelikaan aan de Pelikaanweg nabij De Koog wordt zaterdag 15 februari het Texel Open 2014 van de Texelse Darts Organisatie gehouden. Het toernooi begint om 14.30 uur met poulewedstrijden waarbij vier mensen een 'Best of 5 Legs' tegen elkaar spelen. Eventueel worden ook in poules van vijf 'Best of 3 Legs' gespeeld. De nummers één en twee van de poules gaan naar de winnaarsronde en de overige spelers mogen strijden om de eer in de herkansingsronde. De organisatie verwacht dat de poulewedstrijden rond 17.00 uur zijn afgelopen, waarna een hapje wordt gegeten in De Pelikaan. Rond 19.00 uur beginnen de winnaars- en herkansingsronden. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden via texelopen@texeldarts.nl.