Cor Bijpost is een van de vaste deelnemers aan de boscross van AV Texel.
Cor Bijpost is een van de vaste deelnemers aan de boscross van AV Texel. Foto: AV Texel

Derde plaats voor Cor Bijpost

Cor Bijpost heeft afgelopen weekend bij het Nederlandse indoorkampioenschap de derde plaats behaald op de 800 meter voor jongens B.

Bijpost liep de 800 meter in 2.03.18 minuten, ruim drie seconden langzamer dan Ivan Feitsma, die in 2.00.79 eerste werd. Zijn finaleplaats verdiende hij door zaterdag een goede tijd neer te zetten in de series. Hessel Arensman viel daarbij net buiten de finales. Hij eindigde als 9de op de 800 meter. De derde Texelse deelnemer, Jelle van der Duim werd 4de op de 1500 meter. De hardlopers, veelal lid van AV Texel, kwamen uit voor het Noordkop Running Team. Het vierde lid dat zich voor het kampioenschap plaatste, Joey Steenvoorden, werd 11de op de 1500 meter.

Om voor plaatsing in aanmerking te komen, moesten de deelnemers voldoend aan de gestelde limieten en bij de beste 24 lopers van Nederland horen. Bijpost en Arensman trainen tweemaal per week bij Noodkop in Den Helder en volgen de rest van het programma op Texel. Bijpost was als tweede geplaatst en had dus al uitzicht op een plek op het podium. Arensman ging als 14de de strijd aan. Van der Duim was als achtste geplaatst bij de B-junioren.