Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo Fotografie

Tiramisù met Strender Stropertje

Tiramisù met Strender Stropertje Likeur

(Recept voor 6-8 personen)

Ingrediënten:

1 pak lange vingers
500 gram mascarpone
200 gram suiker
4 eieren
2 borrels Strender Stropertje
4 koppen sterke koffie

Bereidingswijze:


Meng de Strender Stropertje met de koffie. Scheid de eidooiers van het eiwit.
Meng de eidooiers met de mascarpone en de suiker. Klop de eiwitten stijf en schep deze door het mengsel met de mascarpone en eidooiers. Leg een half pak lange vingers op de bodem van een schaal en giet hier de helft van het koffiemengsel over. Bedek dit met de helft van het mascarpone-eimengsel. De vorige stappen nog een keer herhalen. Laat het geheel een uur in de koelkast opstijven. Smeer de zijkant af met slagroom.

Vóór u het serveert bestrooi het geheel met cacao en kaneel. In plaats van lange vingers kan er ook cake worden gebruikt of een combinatie van beide.

Dit recept is beschikbaar gesteld door:

Bodega

Dorpsstraat 59A, De Koog, telefoon 317 272.

Verkiezingen

Er doen op Texel definitief acht partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart. Het centraal stemburea heeft vrijdag tijdens een openbare zitting de nummers toegekend aan de ingediende kandidatenlijsten. De lijst van de PvdA, vier jaar geleden de partij met de meeste stemmen, heeft nummer 1 gekregen. Nummer 2 is voor Texel 2010, nummer 3 voor de VVD, nummer 4 voor het CDA, nummer 5 voor Texels Belang, nummer 6 voor D66, nummer 7 voor GroenLinks en nummer 8 voor Lijst 8.

OTS

In het artikel over de overname van Omring Thuisservice (OTS) in de krant van vrijdag is per abuis een verkeerd getal geslopen. OTS heeft op Texel niet circa dertig medewerkers, maar 63 thuishulpen.