Achter: Bianca Polderman, Isabel van Heerwaarden, Suus Berger en Mariska Betsema. Voor Tessa Polderman en Charlotte Eelman.
Achter: Bianca Polderman, Isabel van Heerwaarden, Suus Berger en Mariska Betsema. Voor Tessa Polderman en Charlotte Eelman. Foto: Caroline Eelman

Vier staarten voor kinderpruiken

Vier staarten en €1168,- was zaterdagavond de eerste opbrengst van de feestavond in De Kombuis van Ingrid Hennink voor de Stichting Haarwensen.

Bianca Polderman, Tessa Polderman, Suus Berger en Charlotte Eelman liet elk hun lange haren afknippen, zodat Haarwensen daar pruiken van kan maken voor kinderen die als gevolg van medische behandelingen of andere oorzaken kaal zijn geworden. Isabel van Heerwaarden en Mariska Betsema knipten de haren af.

De feestavond werd bezocht door ongeveer vijfenzeventig mensen. Via onder meer de entreeprijs, een loterij en nagellakken door Kirsten Betsema werd het geld voor de in Mijdrecht gevestigde stichting opgehaald. Bianca Polderman, die het initiatief had genomen, ging na de feestavond door met verwerven van geld, zodat er minstens €1500,- zou worden opgehaald om een pruik te kunnen adopteren. Via Facebook was te volgen dat diverse mensen na afloop van de avond nog een donatie deden om het streefbedrag te halen. Tijdens de loterij, geleid door Robin van Sambeek, kwamen tal van goederen voorbij die ondernemers in Oudeschild ter beschikking hadden gesteld.