Imme Schraag werd zondag met haar Quality Golden Whoops Whaps N Noordhollands kampioen.
Imme Schraag werd zondag met haar Quality Golden Whoops Whaps N Noordhollands kampioen. Foto: eigen foto

Imme Schraag NH-kampioen

Imme Schraag is zondag met haar pony Quality Golden Whoops Whaps - Whoopy voor intimi - in Nieuw Vennep Noordhollands kampioen geworden.

Zij behaalde in de klasse L1 voor A/B-pony's een gemiddelde score van 62,25 procent, waarmee ze promoveert naar een hogere klasse. In februari start ze in de L2. Ook Marousha van Egmond met Koen en Roos Kikkert met Maggy deden mee aan het kampioenschap. Van Egmond werd derde in de L2 A/B pony's. Het is de laatste keer dat deze combinatie in de dressuurring verscheen. Kikkert werd achtste in de L2 categorie D/E pony's.

Foto's Super Sunday

Om een goed overzicht van de tocht te krijgen, ontvangt de redactie graag foto's van de Super Sunday van zondag 9 februari. Deze tocht, waaraan zo'n 500 MTB-rijders deelnemen, voert langs een nog onbekende route over het hele eiland. In de krant van dinsdag wordt uitgebreid verslag gedaan. Foto's kunnen gestuurd worden naar redactie@texelsecourant.nl.

Kampioenschappen

biljarten in De Hof

In dorpshuis De Hof in De Koog worden van zaterdag 8 tot en met zondag 16 februari de Texelse biljartkampioenschappen gehouden.

Er hebben zich 111 deelnemers aangemeld, goed voor 208 inschrijvingen in de disciplines libre, bandstoten en driebanden. Alleen voor de librepoule voor 55-plussers waren te weinig aanmeldingen. De veertien biljarters die zich hiervoor hadden ingeschreven, zijn ingedeeld in het reguliere programma. Hierdoor zullen ook in het eerste weekend vier poules worden gespeeld. Verder vinden van maandag tot en met donderdag poulewedstrijden libre plaats. Vrijdag 14 februari begint het driebandentoernooi. De finale libre wordt zaterdag 15 februari gespeeld, de finale driebanden zondag 16 februari. Aansluitend vinden de wedstrijden plaats om de Jan Zoeteliefbokaal, de Cor Hoogeboombokaal en de Piet de Graaftrofee. De wedstrijden beginnen op weekdagen om 19.30 uur, op zaterdag en zondag om 10.00 uur,.