De lichtgevende bol vormt het hart van de expositie
De lichtgevende bol vormt het hart van de expositie Foto: VVD Texel

Primeur VVD Texel: eigen

winterwinkel met expositie

VVD Texel opent voor de gemeenteraadsverkiezingen een winkel. Grand Café De Hollebol wordt vanaf 26 februari tot aan de verkiezingen omgedoopt tot VVD Winterwinkel.

Tijdens de openingstijden zijn kandidaat raadsleden aanwezig om mensen te informeren over belangrijke onderwerpen en zal wethouder Hennie Huisman hier zoveel mogelijk kantoor houden. Daarnaast worden mensen rondgeleid langs een expositie over de groene economie. De expositie, die speciaal voor de gelegenheid van de Universiteit van Wageningen is aangetrokken, toont wat je allemaal kunt maken met groene grondstoffen. Een lichtgevende bol vormt het hart van de expositie. Hierop is een animatie te zien die het verhaal van de groene economie in drie minuten in beeld brengt. VVD Texel wil met de winterwinkel zo toegankelijk mogelijk zijn voor de stemmers. Hennie Huisman: 'We willen mensen graag in de gelegenheid stellen om zich goed te laten informeren over de verschillende onderwerpen die in de politiek spelen. Ook hopen we dat mensen met ons in gesprek willen over hoe zij tegen bepaalde zaken aankijken en wat ze belangrijk vinden.' Naast de expositie wordt elke week op woensdag- of op dinsdagavond en verder elke zaterdagmiddag een thema uitgelicht, waarvoor sprekerszijn uitgenodigd. De eerste week staat in het teken van 'Economie en werkgelegenheid'. De genodigde sprekers zullen aangeven waar zij voor Texel kansen zien om de werkgelegenheid te verbeteren. De tweede week staat in het teken van 'Wonen en Krimp'. Het thema van de derde week is 'Ondernemend Onderwijs' en gaat in op de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt en de rol die het bedrijfsleven hierin kan spelen. Het complete programma zal via een huis-aan-huis folder verspreid worden en is te lezen op de VVD Texel website.

Openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuw auto valt

stuk duurder uit

De nieuwe auto van de afdeling Leefomgeving valt een stuk duurder uit dan verwacht. Het beschikbare budget wordt met €11.464,- overschreden. 'Daar moet wel de kanttekening bij geplaatst worden dat de opbrengsten van de verkoop van de oude auto hier niet bij meegenomen zijn', vertelt wethouder Hercules. De huidige straatmakersauto van Leefomgeving is tien jaar oud en zodoende aan vervanging toe. De nieuwe wagen is voorzien van een sneeuwploeg en hierdoor breder inzetbaar. De kosten vallen hoger uit door veranderde regelgeving. Zo dient het werk van de straatmaker lichter gemaakt te worden door middel van machinaal werk en moeten de motoren voldoen aan nieuwe normen op het gebied van uitstoot.

Vervuilde Grond

De extra kosten van €35.000,- die gemaakt zijn om de vervuilde grond uit de bermen van de Grensweg te halen worden gefinancierd uit het budget 'onderhoud wegen'. De vervuilde grond werd ontdekt tijdens de graafwerkzaamheden voor de aanleg van graskeien. De grond is waarschijnlijk vervuild geraakt bij werkzaamheden in het verleden. Doordat de grond altijd bedekt is geweest zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De grond wordt gereinigd..