Toneelgroep Oosterend is druk aan het repeteren voor de uitvoering van volgende week.
Toneelgroep Oosterend is druk aan het repeteren voor de uitvoering van volgende week. Foto: Job Schepers

Toneel in Oosterend

In dorpshuis De Bijenkorf zijn de repetities van toneelgroep Oosterend in volle gang. Volgend week heeft de groep haar jaarlijkse uitvoering. Gebracht wordt 'De vloek van Tout-am-ooghie'. 

'De vloek van Tout-am-ooghie' is een kinderdetective, geschreven door Hetty Kranenburg. Volgens spelers en regisseur belooft het 'een gezellig familievoorstelling' te worden, 'voor de leeftijd van 6 tot 88'. Er worden zaterdag 15 februari twee voorstelling gegeven, de eerste begint om 15.30 uur, de tweede om 19.30 uur. Beide vinden plaats in dorpshuis De Bijenkorf. Toegangskaarten kosten €5,- en zijn verkrijgbaar bij Nauta Boek in Den Burg en bij Slagerij Maas in Oosterend. Telefonisch zijn kaarten te reserveren bij Ina Schrama (tel. 318695) en uiteraard zijn ze te verkrijgen aan de zaal.

Evenementenloket weer stap dichterbij

Een Texels evenementenloket, waarin wordt samengewerkt door alle partijen die belang hebben bij evenementenorganisatie, wordt waarschijnlijk een combinatie van een digitaal loket met fysieke ondersteuning.

Dat was min of meer de stemming na afloop van een bijeenkomst in De Kiekendief, waar dinsdagavond een inleiding werd gehouden door Lieke Danenberg van de stichting Promotie Alkmaar. Zij deed dat na een presentatie van het Nederlands damessoftbalteam, dat hiermee een trainingsweek op het eiland afsloot. De evenementendesk van Alkmaar was een van de modellen die aan de aanwezigen was voorgelegd, het contact met Danenberg was gelegd via de Sportraad, een van de initiatiefnemers. Het initiatief wordt verder ondersteund door de evenementenbranche, TOP en de gemeente. De avond, waar enkele tientallen organisaties vertegenwoordigd waren, werd verder geleid door Robin Konijn, die enkele knelpunten behandelde waar organisaties mee te maken krijgen. Staande de vergadering werden enkele oplossingen aangedragen, zoals bijvoorbeeld voor gezamenlijke promotie en een vacaturebank voor vrijwilligers. Het vinden van vrijwilligers blijkt voor veel organisaties namelijk een probleem. Op de vraag welke van de aanwezige evenementen géén problemen hadden met het werven van vrijwilligers, gingen verdacht weinig handen omhoog. Nogmaals werd de gedachte onderstreept dat evenementen belangrijk zijn voor de eilandelijke economie en dat het noodzakelijk is dat een professionaliseringsslag wordt gemaakt. 'De gast wordt steeds veeleisender en daarbij moet duidelijk zijn dat kleinschalig en karaktervol niet hetzelfde is als rommelig en op z'n Janboerenfluitjes' merkte Michel Gregoire van het Texels Ondernemersplatform op. 'En als we daartoe besluiten, is het logisch dat alle partijen die bij de samenwerking betrokken zijn, daar financieel aan bijdragen.'