Omring Thuisservice gaat over naar andere zorgorganisaties

Omring Thuisservice, actief op Texel in de huishoudelijke zorg, komt in andere handen. TSN Thuiszorg uit Almelo en Zorgkompas uit Leeuwarden nemen de dochter van zorgorganisatie Omring over.

Omring, gevestigd in Hoorn, wil zich primair gaan richten op verpleging en verzorging en daar valt huishoudelijke hulp niet onder. Daarnaast draait Omring Thuisservice (OTS) met verlies en zijn er 'onvoldoende mogelijkheden' dat in een positief resultaat om te buigen.

Volgens Omring blijven werkgelegenheid en hulp onder TSN Thuiszorg en Zorgkompas behouden. 'Medewerkers voor hulp bij het huishouden behouden hun baan onder dezelfde voorwaarden als bij OTS', aldus de drie organisaties in een gezamenlijk persbericht.

Omring Thuisservice kent 1200 medewerkers, waarvan circa dertig thuishulpen op Texel. De organisatie is actief in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland en heeft vijfduizend klanten. Klanten zijn er volgens de drie organisaties 'van verzekerd dat zij zoveel mogelijk hun vertrouwde hulp behouden.' Uitgangspunt bij de overname is volgens de drie organisaties 'continuïteit in de relatie tussen klanten en medewerkers.'

De partijen verwachten dat het tussen 1 maart en 1 april tot een overname komt. De Nederlandse Zorgautoriteit moet nog toestemming geven. TSN Thuiszorg en Zorgkompas zijn beiden actief door het hele land.

Auto in sloot

Een ontsnapte kat heeft dinsdag geleid tot een auto in de sloot langs de Vuurtorenweg. De kat zat in een doos in de auto van een 19-jarige vrouw uit De Cocksdorp. De bestuurster besteedde de aandacht aan de kat, geraakte van de weg en kwam in de sloot. De vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto was total loss, de kat bleef ongedeerd.