Aanvragen indienen eenmalige subsidie

De eenmalige subsidies van de gemeente worden in maart verdeeld. Alleen aanvragen die voor 1 maart ingediend zijn komen in aanmerking.

Voor de verschillende subsidiegebieden zijn de volgende budgetten vastgesteld: sport €49.279,-, kunst & cultuur €37.719,-, WMO en jeugdzorg €12.636,-, gemeentelijke monumenten €20.243,-, schapenboeten €20.243,-. De eenmalige subsidies voor kunst en cultuur en sport kunnen digitaal worden aangevraagd via www.texel.nl/eenmaligesubsidiekunstencultuur of www.texel.nl/eenmaligesubsidiesport. Aanvraagformulieren en nadere informatie zijn te vinden op de website van de gemeente of aan de balie van het gemeentehuis. Aanvragen die na 1 maart bij de gemeente binnenkomen, worden alleen in behandeling genomen als er nog budget over is.

Bestemmingsplan

Oudeschild ter inzage

Het college heeft ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan Oudeschild. Het plan ligt gedurende zes weken ter inzage, van 10 februari tot en met 24 maart.

Op 12 februari van 19.00 tot 20.30 uur wordt een inloopavond gehouden waarbij het bestemmingsplan is in te zien en er vragen gesteld kunnen worden aan de medewerkers van de gemeente. Het bestemmingsplan is grotendeels vergelijkbaar met de voorgaande versie. De inhoud en opzet van het bestemmingsplan is vergelijkbaar met het nieuwe bestemmingsplan van De Koog. Het plangebied betreft de hele kern, inclusief de haven en wordt globaal begrensd door De Ruyterstraat/Het Buurtje, Bolwerk/Waddenzee, de Haven en Jachthaven, bedrijventerrein IJsdijk en De Vang, bedrijventerrein Vliegwiel/Schilderweg en Mieland. Voor de locatie van de rioolwaterzuiveringsinstallatie en het omliggende groen is een wijzigingsgebied in het plan opgenomen. Hierdoor is het mogelijk de bestemming te wijzigen naar 'Agrarisch' en 'Verkeers- Verblijfgebied', zodat een aantal parkeerplaatsen gerealiseerd kan worden en de rest aansluit bij de agrarische bestemming in het bestemmingsplan Buitengebied. Het college roept belangstellenden op goed naar het plan te kijken. Iedereen kan schriftelijk een inspraakreactie indienen. Het voorontwerp wordt eveneens opgestuurd naar de Provincie Noord-Holland, het Hoogheemraadschap en de dorpscommissie Oudeschild.