Texel'94 wint spannende strijd

Texel'94 heeft in een spannende wedstrijd in Bovenkarspel met 0-1 gewonnen van KGB. Een tevreden Marcel Ris liet zich na afloop van de wedstrijd met een brede glimlach op z'n gezicht feliciteren door de meegereisde supporters.

Texel'94 was de hele eerste helft de bovenliggende partij en de verdediging van KGB moest alle zeilen bijzetten om de bezoekers van scoren te weerhouden. Al in de tweede minuut werd Sander de Haan in een gevecht om de bal door z'n directe tegenstander onreglementair tegen het gras gewerkt. De daarop volgende vrije trap werd door de verdediging van KGB onderschept. Twee corners die Texel'94 in het vervolg kreeg toebedeeld, werden door de keeper gestopt. Texel '94 hield de druk op de ketel en probeerde tot een doelpunt te komen en Ruben Duinker probeerde na ruim een kwartier de keeper van KGB te verrassen met een schot in de linkerbovenhoek vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot ging echter over. Ook hierna kreeg Texel'94 nog enkele kansen en moest KGB zich tot enkele uitvallen beperken. Omstreeks de twintigste minuut schoot een van de spitsen van KGB rakelings langs het doel van Dennis Schouwstra, die keeper Alie Smit verving. Vijf minuten later had Duinker meer succes met een schot op korte afstand van het doel. De bal verdween in de verre hoek en Texel;'94 stond op 0-1. Hierna ging Texel'94 alleen nog maar beter spelen. Het meeste gevaar in deze fase kwam dan ook van deze kant. Pim de Lugt zag een afstandsschot in het vangnet achter het doel belanden en ruim tien minuten voor rust zorgde een van de spitsen van KGB voor onrust voor het Texelse doel door de bal via een corner over te koppen. Sander de Haan had kort voor de rust de tweede Texelse treffer op zijn schoen. Zwaar gehinderd door een tegenstander kon hij de bal niet de juiste richting geven en de kans ging verloren. In de tweede helft speelde Texel '94 met de wind in de rug. Een sterk spelende Niels Dubbelt zorgde met zijn inzet in de 52ste minuut voor onrust in de defensie van KGB. Dit team ging hierop feller en met meer inzet spelen, waar Texel''94 geen antwoord op had. Er werd onrustig en onzuiverder gespeeld en veel passes kwamen niet aan. Dat leidde tot balbezit vij KGB, waarop Texel'94 zich moest beperken tot enkele uitvallen. Er waren hachelijke situaties voor het doel van Texel'94, maar echte doelrijpe kansen wist KGB niet te creƫren. Sander de Haan kon in de zeventigste minuut een voorzet van Bart de Lugt vanaf links, na goed voorbereidend werk van Jesper Arkenbout, net niet het beslissende tikje geven. Hierna kwam Steffan Vlaming in het veld voor Niels van Zuylen en Joren Bakker mocht tien minuten voor het einde de plaats innemen van Niels Dubbelt. In de 87ste minuut maakte keeper Schouwstra op fraaie wijze een inzet van een spits van KGB onschadelijk en voorkwam daarmee een zekere goal. Texel'94 staat nu op een zesde plaats.