Dames winnen eerste sneeuwkloktoernooi

Lies Gieles en Dimphy Bervoets hebben zaterdag het Sneeuwklokkentoernooi van Jeu de boulesclub Den Burg gewonnen.

Het Sneeuwklokkentoernooi werd voorgaande jaren in de Dennen gespeeld, maar omdat de eigen banen meer mogelijkheden bieden, besloot de ledenvergadering het te verplaatsen. Er deden 28 spelers mee, die het ook dankzij het fraaie weer erg naar de zin hadden. Gieles en Bervoets deelden de eerste plaats met elk 59 punten. Derde werd Rob Blok met 57 punten, de poedelprijs ging naar Jaap Zuidewind.

Biljarten voor teams

In de biljartcompetitie voor teams zijn acht van de dertien ronden gespeeld.

MBC3 staat met vijf punten voorsprong aan kop, met gemiddeld 8 punten van de 12 per wedstrijd. Tweede staat De Kuip 1. Ook MBC1 en De Wielewaal zijn nog niet kansloos voor de eindoverwinning. De Bijenkorf, Klif 23 en DVO1 doen hun uiterste best de voorhoede dwars te zitten, al was met maar om een totale Koger overheersing te dwarsbomen.

Golfstrijd beslist op achttiende hole

De golfwedstrijd om de maandbeker werd op de achttiende hole beslist. De winst ging uiteindelijk naar Reijnier de Graaff, ten koste van Wil Homan.

De Graaff zal met genoegen terugdenken aan de laatste hole van een pittige wedstrijd. Homan en hij stonden tot de achttiende hole gelijk, maar De Graaff koos juist dat moment om zijn mooiste slag van de dag te maken en legde de bal vanaf de afslag naast de hole, een neary en een birdie. De derde plaats ging naar Lot van Schelt. De eerste plaats in de tweede categorie was een prooi voor Martin Land, die al een aantal weken goed op dreef is. Tweede werd Abe Keijser. Een speciale vermelding verdiende Hugo Groothuis die, net een dag tien jaar oud, de derde plaats in deze categorie behaalde. Joost Verhagen werd met zijn kenmerkende harde klappen eerste in de derde categorie. De tweede en derde plaats waren voor Tonny van de Vis en Agnes van Rijkom. De neary's werden geslagen door Reijnier de Graaff en Ingrid Schippers, de longest drives door Abe Keijser en Annabel Groothuis.