Eenvoudige winst voor dames Tevoko

Wat vooraf een spannende wedstrijd beloofde te worden, eindigde door het gebrek aan een goede midaanvaller bij de tegenstander in een eenvoudige overwinning voor de dames van Tevoko.

Door lastige services te koppelen aan een goede netverdediging, pakte Tevoko al aan het begin van de wedstrijd de nodige punten. In een mum van tijd was een voorsprong opgebouwd, die niet meer uit handen werd gegeven. De eerste set werd met 25-11 gewonnen. Ook in de tweede set had Tevoko de touwtjes in handen. De punten werden eenvoudig gescoord en Simokos kwam er niet aan te pas (25-12). In de derde set zorgde een wissel bij Tevoko voor enkele omschakelingen. Simokos zette een andere spelverdeler in en in korte tijd waren de rollen omgedraaid. Bij 15-20 keerde Tevoko daarom terug naar de basisopstelling, waardoor er meer rust in het spel kwam. Tevoko vocht voor wat het waard was en kwam terug tot 23-23, maar na twee fouten haalde Simokos met 23-25 de derde set binnen. In de vierde set herpakte Tevoko zich om te laten zien dat het ook over een lastige service kon beschikken. Marike Oostra pakte diverse punten. Simokos probeerde het wel, maar Tevoko was sterker en won met 25-13. Door deze overwinning (3-1) staat Tevoko vierde met zicht op de derde plaats.