Tessa Betsema wint het kopduel van haar tegenstander.
Tessa Betsema wint het kopduel van haar tegenstander. Foto: Willem Sangers

Winst voor damesteam Texel'94

Het damesteam van Texel'94 speelde zondag de eerste wedstrijd in de geheel vernieuwde competitie.

Tegenstander was Dirkshorn VR1, waarvan de thuiswedstrijd indertijd met moeite met 1-0 werd gewonnen. Al aan het begin van de wedstrijd was het verschil in opvatting duidelijk: terwijl de spelers van Texel'94 in een uitgelaten stemming verkeerden, waren de spelers van Dirkshorn uiterst serieus en erop gebrand drie punten mee naar huis te nemen. Maar na het eerste fluitsignaal ging ook bij Texel'94 de knop om en werd er fanatiek en positief gespeeld. Dit resulteerde al vrij snel in de openingstreffer, gemaakt door topscorer Annie Brouwer. Hierdoor belandde Dirkshorn met beide benen op de grond en begon het terug te knokken. Maar de verdediging van Texel'94, onder leiding van Sacha Vlaming, stond als een huis en liet maar een enkele bal passeren. Dat was geen enkel probleem, want steeds vonden zij de keeper op hun weg. Nog voor rust wist Texel'94 de voorsprong te verdubbelen. Na de rust was het hetzelfde verhaal. Texel'94 speelde weliswaar met de wind in de rug, maar het keepergebied was erg slecht en dus moesten alle schoten van afstand worden genomen. Maar 'kanonskogel Yessica Haker' bracht redding door hard te rennen en keihard te schieten. Zij was in vorm en bracht de 3-0 op het bord.

Dammers gaan door

Door een gewogen puntentelling hadden de Texelse dammers in het bekertoernooi van de Noordhollandse bond aan een miniem verschil tegen het landelijk spelende SNA II uit Heerhugowaard genoeg om de tweede ronde te halen.

De Texelaars hadden aan drie punten genoeg, die werden behaald door Jos de Wolf en Vic Voskuil. In de wedstrijd in de reguliere competitie tegen OG Den Ilp telde wel elk punt, en ook al was Losseni Savané er niet bij in verband met zijn deelname aan de halve finale van het Nederlands kampioenschap, het viertal De Wolf, Voskuil, Piet Bakelaar en Adri de Jong zorgde er met twee winstpartijen en twee remises voor dat Oosterend nog steeds meedoet om de titel.