Excelsior, hier tijdens het winterconcert van vorig jaar, brengt een showprogramma over Amerika.
Excelsior, hier tijdens het winterconcert van vorig jaar, brengt een showprogramma over Amerika. Foto: archief Texelse Courant

Amerikaanse show van Excelsior

Twee jaar geleden gaf Excelsior het jaarlijks winterconcert een nieuwe impuls met een complete show rond de Oriënt Express.

Met zang, dans en uiteraard veel muziek werd de bezoeker meegenomen op reis langs de verschillende stations van deze befaamde spoorlijn. Dit jaar neemt het korps de toehoorders mee op een reis door de geschiedenis van de Verenigde Staten: donderdag 6 en zaterdag 8 maart is in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend 'Amerika' te zien. Excelsior pakt het groots aan. De zaal wordt met medewerking van Texelsevents volledig in stijl ingericht en het korps heeft zich van de medewerking verzekerd van het Jazzkoor van Matthieu Vulto, de linedancegroep uit De Koog en zangers Marco Hage en Aja Düring. Verder werken alle geledingen van de vereniging aan het concert mee. Het orkest onder leiding van Betty Bakker, de malletband onder leiding van Bert Kemper en de majorettes onder leiding van Tine Jongerden. Ook alle deelnemers zijn in stijl gekleed en de bezoekers worden met regelmaat voorzien van een hapje en een dranklje uit de saloon. De zaal gaat open om 19.30 uur, de toegang bedraagt €10.-. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij slagerij Rob en Meta Maas aan de Peperstraat in Oosterend en bij Tabaksshop 't Centrum in de Weverstraat in Den Burg.