Omdat de lokale omroep op het hele eiland te beluisteren moest zijn, gaven B en W geen toestemming voor gebruik van de kabel in Den Burg.
Omdat de lokale omroep op het hele eiland te beluisteren moest zijn, gaven B en W geen toestemming voor gebruik van de kabel in Den Burg. Foto: Pip Barnard

uit de texelse courant van 31 januari 1986

Harry Wuis van de in oprichting zijnde vereniging van logiesverstrekkers sprak namens het voormalig VVV-bestuur zijn twijfel uit over het nut van verplaatsing van het VVV-kantoor naar De Koog. Dat valt te lezen in een uitgebreid verslag over deze kwestie in de Texelse Courant van 31 januari 1986. Stichting De Koog Promotion pleitte namelijk voor verplaatsen van het kantoor, dat op de Groeneplaats slecht te bereiken was. Zeker na de aankomende herinrichting van Den Burg zou het moeilijk zijn met auto en caravan op de Groeneplaats te komen. De gemeente benadrukte echter de centrumfunctie van de VVV, die dienst moest doen voor heel Texel, ook de eigen ingezetenen. RST-directeur Koorn voelde voor geen van beide alternatieven en pleitte voor een heel nieuw kantoor, liefst aan de Pontweg, tussen de veerhaven en Den Burg. De in opspraak zijnde VVV kon als verdediging aanvoeren, dat het op drie beurzen tegelijk actief was, getuige een ander artikel in dezelfde krant. Nieuw daarbij was het aanspreken van de Engelse markt, waar fietsvakanties werden gepromoot. Verder toonden de Texelse aannemesr zich bezorgd over de aanwas van leerling-bouwvakkers. Door het inzakken van de werkgelegenheid in de sector was het aantal leerlingen voor de richting bouwtechniek jarenlang drastisch gedaald.

met als gevolg dat op het moment van schrijven, toen de markt weer aantrok, het aantal vakmensen te klein was.