Partijen neigen bij sportdebat naar renovatie Ons Genoegen

Renovatie van sporthal Ons Genoegen in Den Burg heeft bij de meeste politieke partijen de voorkeur boven nieuwbouw.

Dat kwam gisteravond naar voren bij het sportverkiezingsdebat van de Sportraad in Den Burg. Ewald Witte (CDA) en Dries Veltkamp spraken zich voor nieuwbouw uit, Nico Waerts (D66), Nico Erwich (Texel 2010), Jan Aris Eelman (Texels Belang) en Hennie Huisman (VVD) waren voor renovatie. GroenLinks had zich afgemeld en de nieuwe :Lijst 8 was nog niet vertegenwoordigd.

Huisman, bij wie de rollen van VVD-lijsttrekker en wethouder zo nu en dan door elkaar liepen, zette uiteen dat het het beste is om te streven naar nieuwbouw al moet daarvoor volgens haar een termijn van zeker drie jaar in acht worden genomen. Ze vond het belangrijk daardoor voor die tijd nog wat renovatiewerk uit te voeren.

Tijdens het debat, bezocht door circa negentig mensen, kwam onder meer de vraag aan de orde of sporters uit Den Burg niet zouden kunnen uitwijken de accommodaties in de buitendorpen. Erwich (Texel 2010) en Waerts (D66) zetten daar vraagtekens bij in de wetenschap dat de weg van Den Burg naar de buitendorpen vaak langer is dan andersom. Het zou volgens hen echter geen kwaad kunnen als er 'een knop omgaat'.

Concreet wordt eraan gedacht om de gebruikers van De Koninghal eventueel tijdelijk naar de sporthal in Oosterend te laten uitwijken als de De Koninghal niet meer gebruikt kan worden. Huisman liet weten dat die sporthal technisch op is, maar er kan gesport worden zolang de veiligheid het toelaat.

Bewegingsdocent Jeroen Huizinga van de OSG vroeg, als het om renovatie van Ons Genoegen gaat, aandacht voor de galm in de zaal die het lesgeven aan leerlingen hindert. 'Het gaat wel altijd over de douches, maar die echo moet ook uit het gebouw.' Hij nodigde de politici uit eens een kijkje te komen nemen.