Inschrijving Texel Triatlon

Wie wil deelnemen aan de Texelse kwart- of achtste triatlon, kan zich vanaf 1 maart aanstaande inschrijven. Voor het evenement hebben zich ook twee nieuwe hoofdsponsors gemeld: Bike Totaal Texel en Paal 9.

Bij deelnemers en publiek is de Texel Triatlon razend populair, maar met name door een kostenverhoging van de Nederlandse Triatlon Bond (NTB) stond de continuïteit even op het spel. Door de toezegging van de twee Texelse bedrijven kwam een einde aan deze onzekerheid.

De inschrijving gaat een maand later van start dan afgelopen jaar. De liefhebbers moesten er toen snel bij zijn, want de 'kwart' afstand was binnen een week volgeboekt. De aanmelding gaat nu weer via de website www.wstexel.nl. Er zijn drie categorieën: kwart, achtste en trio's (estafetteteams). Triatlon Texel vindt plaats op zaterdag 5 juli, aanvang 13.00 uur, bij Dijkmanshuizen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Wielercomité Texel, met medewerking van de NTB.

Een ander evenement van het wielercomité, het NK tijdrijden voor vrije renners, is in 2014 op zaterdag 6 september. De inschrijving hiervoor is vanaf 1 april. Nadere informatie over beide evenementen is te vinden op de website.