Start verwijdering bult Groeneplaats

Wie warme gevoelens heeft bij de bult op de Groeneplaats kan maar beter snel een kijkje nemen. Maandag wordt namelijk begonnen met de verwijdering van de glooiing die eind jaren tachtig werd aangelegd. Met de verwijdering wordt de weg definitief vrijgemaakt voor de terugkeer van de kermis later dit jaar.

Het roestvrijstalen kunstwerk wordt verwijderd, de bestrating wordt opgenomen en later hergebruikt. Nu er op deze plek toch wordt gegraven zullen ook meteen verbeteringen in het riool gerealiseerd worden. De bestaande muurtjes worden gesloopt. De lantarenpalen en de elektrakasten voor de markten blijven uiteraard behouden, in afwachting van besluitvorming over de herinrichting van het gehele plein op een later moment . Alle panden aan de Groeneplaats en ook de maandagmarkt blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. De gemeente overlegt met kunstenaar Bart Drolenga over verplaatsing van het kunstwerk naar een andere locatie. De herplaatsing zal naar verwachting voor de zomer plaats vinden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemer de Vries & van de Wiel Kust- en Oeverwerken.

TexelEnergie maakt kans op prijs

TexelEnergie maakt kans op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014.

De energiecoöperatie is één van de twaalf genomineerden voor de prijs die de Koning Willem I Stichting om de twee jaar uitreikt. Dat is een stichting die sinds 1958 bestaat en zich inspant om de nationale economie van impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlands bedrijfsleven te vergroten.

De twaalf werden gekozen door een vakjury die onder leiding stond van Anne-Marie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar in 2000 en schrijfster van meerdere boeken over duurzame ontwikkelingen. De jury selecteerde TexelEnergie en de elf andere genomineerden uit een groot aantal duurzame en innovatieve inzendingen.

De Koning Willem I Stichting maakt uiterlijk zaterdag 15 maart bekend welke drie genomineerden doorgaan naar de eindronde. De winnaar wordt dinsdag 13 mei bekendgemaakt op een bijeenkomst bij De Nederlandsche Bank, één van de oprichters van de Koning Willem I Stichting. Daarbij is onder andere koningin Maxima, erevoorzitter van de stichting, aanwezig.