Softbalsters geven

clinic in februari

Het Nederlands Dames Softbalteam geeft in februari opnieuw clinics op de scholen en er komt dan ook een ontmoeting met Texelse sporters en ondernemers.

Dat heeft Albert Hoven van de Texelse sportraad desgevraagd laten weten. Hoven begeleidt samen met Gert Pansier de maandelijkse bezoeken van het team aan Texel. De softbalsters verbleven vorige week opnieuw op het eiland om te trainen. De dames, regerend Europees kampioen softbal, zijn in voorbereiding op het WK Softbal dat van 13 tot en met 24 augustus in Haarlem wordt gehouden.

In november en december verbleef het team al twee keer een week op De Krim. Het derde bezoek had een Spartaanser tintje: de dames sliepen in chalets op Loodsmansduin. Er werd de hele week getraind, gemountainbiked, gewandeld en er was een bootcamp. De Krim deed opnieuw dienst als centrale plek.

Bedoeling is dat de Texelse overwintering in augustus op het WK in Haarlem een vervolg krijgt in de vorm van een stand waarin promotie voor het eiland wordt gemaakt. Bij het softbalstadion worden dan een stuk of acht stands opgesteld en één daarvan wordt geheel aan Texel gewijd. Er doen zestien landen mee aan het WK, waaronder Nederland.