Gemeente komt

Kopwerk tegemoet

Als de raad ermee akkoord gaat, krijgt Stichting Kopwerk van de gemeente €50.000,- als bijdrage in de kosten die gemaakt zijn bij het voorbereiden van een nieuwe school nabij de Schoolstraat in Oosterend.

Met het maken van het ambitieuze plan voor een geheel nieuwe school in Oosterend was bijna twee ton gemoeid. Dit was voor niets uitgegeven toen het nieuwe college een streep door de plannen haalde. Kopwerk had met zijn voortvarendheid risico genomen, maar diende een claim van €198.000, - in. Dit dreigde een vervelende affaire te worden die de verhoudingen tussen Kopewerk en gemeente langdurig zou schaden. Wethouder Frans Visman ('Ik heb onderwijs niet meer in mijn portefeuille, maar wel financiën') heeft zich volgens eigen zeggen 'oplossingsgericht' met de kwestie bezig gehouden. 'Kopwerk en wij hadden het anders kunnen doen, maar we hebben onderhandeld en in het resultaat - een tegemoetkoming van een halve ton - kunnen beide partijen zich vinden. Gemeentebestuur en Kopwerk willen vanaf nu aan de toekomst en de kwaliteit van het onderwijs op Texel werken zonder daarbij de ballast van financiële discussies uit het verleden.'

Standplaats

moet inperken

De standplaats bij de hoek Molenlaan-Kikkertstraat in De Cocksdorp is veel te groot en voldoet ook niet aan andere regels van de standplaatsvergunning.

B en w hebben de exploitant twee maanden tijd gegeven om de overtredingen ongedaan te maken. Als hij dat niet doet, moet hij een dwangsom van €550,- per dag betalen, wat kan oplopen tot maximaal €16.500, -. Het mobiele verkooppunt is niet alleen te groot, maar heeft ook het karakter van een gebouw gekregen. Daarnaast is sprake van ongeoorloofde reclame-uitingen zoals borden. De exploitant kreeg per waarschuwende brief een maand gelegenheid om alles tot legale proporties terug te brengen. Hij gaf daaraan geen gevolg. Wel diende hij een zienswijze in. B en w verklaarden die ongegrond en legden de lastgeving onder dwangsom op.

Twee 200-series in bowlingcompetitie

Er werden maandag in de bowlingcompetitie weer hoge games gegooid.

Chris Krijnen gooide tweemaal een 200-game voor zijn team WBZ. De hoogste game werd door Ria van Heerwaarden gegooid bij team Best Tessels, 210 pinval. Bij ZGraaf waren beide spelers in vorm. Simone Stiggelbout gooide games van 175 en 185, Merlin Huisman van 183 en 185. Bij Schouwstra Transport noteerde de constant spelende Martien Roeper drie keer 179 en een keer 178. Peter Stiggelbout gooide over vier games een gemiddelde van 177. Samen met Dennis Hin, die een game van 180 noteerde, stelde hij alle punten voor Land en Zeezicht veilig.

Uitslagen:

Best Tessels-WBZ 1-4, Kraanbedrijf Uitgeest-ZGraaf 2-3, Land en Zeezicht-Schouwstra Transport 5-0, Paal 17-BEY 4-1.

Tevoko speelt uit

Het damesteam van Tevoko speelt zaterdag in Oostzaan tegen het iets lager geklasseerde Compaen 2, waarvan thuis met 2-3 werd verloren. In deze wedstrijd serveerde Compaen steeds moeilijker waardoor Tevoko niet aan aanvallen toe kwam. Nu zal Tevoko proberen zelf het heft in handen te nemen met moeilijke services. Het is een smalle selectie die naar Oostzaan gaat. De afwezige Marieke Oostra en de geblesseerde Monique Leijstra worden vervangen door Marianne van Heerwaarden en Eva Berger, talent uit het tweede damesteam. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Oostzaan en begint om 16.00 uur.