Heiwerkzaamheden voor de tweede fase van project Nesland.
Heiwerkzaamheden voor de tweede fase van project Nesland.

Eerste paal tweede fase Nesland

Aan de Keesomlaan is de bouw van de tweede fase van het project Nesland gestart. Op 13 januari is hiervoor de eerste paal geheid, van de zeven appartementen zijn er inmiddels vier verkocht.

De woningen worden uitgevoerd met dezelfde voorzieningen waarmee de huizen in eerste fase zijn uitgerust. Wat betekent dat er duurzaam en flexibel wordt gebouwd, energienul, met een gezond binnenklimaat. Zoals in de eerste fase hebben de bewoners de mogelijkheid persoonlijke wensen, uiteraard voor zover de mogelijkheden dit toestaan, te laten verwerken in de bouw. Bewoners mochten zelf beslissen over welke steen, zelfs over de kleur van de voeg en de kozijnen. Het totale project Nesland omvat 34 woningen, de eerste acht stuks werden in oktober opgeleverd. 'Dit zijn woningen voor de toekomst', zeggen de bewoners, merendeels senioren. De huizen zijn ook onderhoudsarm en gelijkvloers.

Om dit pilotproject voor het realiseren van seniorenwoningen van de grond te tillen en de bouw mogelijk te maken hebben ANBO Texel, Duin Bouwbedrijf, Rabobank NHN en Leenders Architecten hun krachten gebundeld.