Gemeente geeft geen subsidie voor Struûn

De gemeente geeft geen subsidie voor de organisatie van Struûn 2013. Reden is dat het festival geen tekort heeft opgeleverd.

De gemeente subsidieert dergelijke evenementen op basis van het tekort en accepteert bij de beoordeling van aanvragen een maximaal uurtarief van €4,50 voor vrijwilligers en organisatoren, conform de richtlijnen van de Belastingdienst. Door toepassing van deze richtlijn is van een subsidiabel tekort geen sprake. De gemeente kijkt overigens met bewondering terug op Struûn. 'Het college is enthousiast over het festival. Onze waardering gaat uit naar de organisatie, die dit kosteloos heeft aangeboden.' Struûn werd in november in Den Burg gehouden en gaf een voorproefje van wat het eiland het komend jaar heeft te bieden. Mede dankzij de professionele uitstraling, goede marketing en het gevarieerde aanbod werd het zeer goed ontvangen, zowel door deelnemers als door publiek, dat gratis toegang had tot alle voorstellingen activiteiten.

Ook de organisatoren van de workshop Bulgaarse dans op 25 en 26 januari in Stayokay krijgen geen subsidie. Gevraagd was om €380,-. De aanvraag is van de hand gewezen omdat de activiteit (dansen) hoort tot de reguliere bezigheden van de aanvrager.