wat ik zeggen wou

Jubileum

De Nederlandse Handboogbond NHB vertegenwoordigt 238 verenigingen met in totaal meer dan 10.000 leden, waaronder uiteraard de Eilandschutters, die horen bij Rayon 1 (Nederland boven de grote rivieren). Het was dus een hele gebeurtenis, toen vrijdag 17 januari zowel de algemeen directeur van de NHB als de voorzitter van Rayon 1 persoonlijk naar het schietsportcentrum aan de Emmalaan kwamen, om Henk Witte, precies 40 jaar lid van de bond, de zilveren NHB-speld op te spelden. Ook wethouder Henny Huisman was bij de korte plechtigheid aanwezig en verraste zowel Henk Witte als Evert van Bockom Maas, die op dezelfde dag 25 jaar lid was, met een fles wijn. Dit alles gebeurde ten overstaan van de voltallige Eilandschutters, die allemaal heel trots waren, maar waarvan de meesten het toepasselijke drankje nog even uitstelden omdat de vrijdagse training begon toen de hoge gasten afscheid hadden genomen. Stond hierover iets in de Texelse Courant? Jazeker! Op pagina 7 van de dinsdag krant zien we een grote kleurenfoto, met Aad van Gils, toevallig op het podium waar hij zojuist de beker voor Evert van de tafel had gepakt, verder zien we een niveau lager Henk Witte en Marja Kampstra staan en in de diepte op de achtergrond bij de lege bar zien we Joost Swarthof en Marinka Kampstra, en dat is het. Het artikeltje erbij bestaat uit zegge en schrijve twee regels. En dat, terwijl de halve Texelaar met sportverhalen is gevuld, tot en met zelfs een verslag over iemand die zijn slechte biljartprestaties wijt aan de verkeerde tint rood van de rode bal. U kunt zich wel voorstellen wat voor indruk dit staaltje journalistiek op de Eilandschutters heeft gemaakt.

Bouwe Kuipers,

Den Burg.

Verkeer

Ik zie een actie opkomen. Eentje die ook in eigen belang is, of in Texels Belang. Of die andere partij die de familiewaarden zo hoog heeft zitten: CDA? Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit wie er met de eer gaat strijken, of het VVD of GroenLinks is. Als er maar proactief iets gedaan wordt, mooi klusje dus lijkt het voor de ProTexel partij PvdA...

Komt er op neer dat ik wekelijks een automobilist of voetganger gekke manoeuvres moet zien maken om maar niet met elkaar in botsing te komen. Dat allemaal terwijl ik mijn kroost naar de Jozefschool breng. Hoewel er een duidelijk aangegeven zebrapad ligt, gaat het er erg vaak kantje boord maar net goed. Nu is het natuurlijk wachten tot het een keer misgaat, óf we gaan met onze vooruitziende blikken iets doen: oversteeklichten, klaar-over, meer controle, betere verlichting... Hopelijk zijn we op tijd, het zal mij benieuwen.

Ik ben zelf helemaal niet zo snel van de zinloos verkeers-ophoudende maatregelen, maar het is op deze plek echt bar en boos.

Carst Komdeur

Provincie

De Statencommissie Mobiliteit en Wonen van de provincie Noord-Holland brengt donderdag 6 februari een bezoek aan Texel. De Statenleden komen op uitnodiging van de gemeente naar het eiland om ter plekke geïnformeerd te worden over de proef met het openbaar vervoer. Wethouder Eric Hercules liet donderdag tijdens het bezoek van B en W aan Den Burg weten dat hij opnieuw gesprekken heeft met gedeputeerde Elisabeth Post over de proef. De utkomst daarvan moet nog bekend worden.