Lagerhuisdebat over onderwijs op Texel

'Texelse ondernemers hebben er last van dat het onderwijs niet goed aansluit op de arbeidsmarkt'. Dat is een van de stellingen van het Lagerhuisdebat dat D66 15 februari houdt in De Hollebol aan de Parkstraat in Den Burg.

Voorafgaand aan het debat spreekt Steven van Weyenberg, Tweede-Kamerlid voor D66 (sociale zaken, werkgelegenheid en onderwijs) over economische mogelijkheden en werkgelegenheid in relatie tot onderwijs, volgens de organisatie een belangrijk onderwerp ten aanzien van de leefbaarheid en het vestigingsklimaat. Na de inleiding wordt door de aanwezigen gedebatteerd over stellingen over onderwijs en gerelateerde onderwerpen. De avond wordt afgesloten met een optreden van de band Switch.

Open dag Ecomare

Ecomare houdt zaterdag 1 februari van 10.00 tot 17.00 uur open dag, een mooie gelegenheid om de nieuwe aanwinsten te bekijken.

Zoals het insectenzaaltje met de mierenkolonie uit de voormalige Nationaal Park-zaal en modellen van verschillende insecten. Of de expositie 'Zee zonder zwerfvuil' met sculpturen van zwerfafval. Ook de plaggenhut zal voor veel mensen nieuw zijn. Deze is tussen 14.30 en 16.30 te bezoeken. Op de vogelverdieping worden tussen 12.00 en 15.00 uur braakballen uitgeplozen en in het restaurant tussen 11.00 en 15.30 uur geknutseld en geschminkt. Het zeelab, vol microscopen en spelletjes, is van 12.00 tot 15.30 uur toegankelijk. De zeehonden worden om 11.30 en 15.30 uur gevoerd, de bruinvissen om 10.30 en 13.30 uur. De Walviszaal, die kort voor de meivakantie in gebruik wordt genomen, is nog volop in aanbouw en blijft ook op de open dag gesloten.

Grond naar school

De gemeente heeft een stukje restgrond van 403 vierkante meter verkocht aan de Stichting Kleuterschool De Koog. De bij Plevierstraat 26 gelegen grond wordt gevoegd bij de tuin van de voormalige kleuterschool. School en tuin zullen worden verkocht.

Hersenstichting

Collectanten van de Hersenstichting gaan in de week van 27 januari tot 1 februari langs de deur om geld in te zamelen.