Hercules: kijken naar ruimte voor parkeren van fietsen in centrum

Het college bekijkt op welke manier er in de toekomst fietsen geparkeerd kunnen worden in het centrum van Den Burg.

Dat liet wethouder Eric Hercules weten op de dorpsavond in Den Burg, nadat Kees Dros vragen had gesteld. Hercules vertelde over het ontwerp-herinrichtingsplan voor het centrum en wekte daarbij aanvankelijk de indruk dat er naar het parkeren van fietsen te zijner tijd nog eens gekeken zou worden.

Dat wekte verbazing bij Dros die opmerkte dat dat niet doordacht zou zijn, zeker in de wetenschap dat fietsen op het eiland in de toekomst meer gestimuleerd gaat worden. Volgens wethouder Hercules wordt gekeken naar stukjes grond om fietsen neer te zetten.

Jan Duin merkte op dat de Stichting Dorpsherstel ook graag betrokken is bij de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum. De stichting liet dat al eens schriftelijk en mondeling weten en zag vervolgens opeens een voorlopig ontwerp van het herinrichtingsplan in de gemeenteraad voorbij komen. Hercules gaf aan dat er nog nader over de herinrichting gesproken gaat worden.

De wethouder liet weten dat wat de nieuwbouw op de Groeneplaats betreft dit jaar eerst een zogeheten gefaseerd kavelplan wordt opgesteld. Dat moet ertoe leiden dat er straks niet één voor één panden worden gebouwd, maar meerdere panden tegelijk. De komende tijd gaat de bult van de Groeneplaats en voor het kunstwerk van Bart Drolenga (de drie bogen) wordt volgens Hercules naar een andere plek in de buurt gekeken.

De gemeente liet gisteren weten dat tot en met maandag 3 maart het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Herontwikkeling Den Burg ter inzage ligt. Belangstellenden kunnen het plan raadplegen bij de Publieksbalie op het gemeentehuis in Den Burg of digitaal bekijken via /www.ruimtelijkeplannen.nl en www.texel.nl. Er kunnen tot en met 3 maart beroepen worden ingediend.