ZDH start tweede seizoenshelft met duur verlies in Dirkshorn

ZDH is de tweede seizoenshelft met een dure nederlaag begonnen. De uitwedstrijd tegen Dirkshorn, een concurrent in de strijd om degradatie, ging op een spekglad veld met 3-2 verloren.

De Zwaluwen waren gewaarschuwd, in de afgelopen vijftien jaar gingen alle zeven uitwedstrijden tegen Dirkshorn verloren. Vanaf het beginsignaal waren de gastheren feller en doortastender en dat resulteerde al snel in twee goede mogelijkheden. Daarna was de wedstrijd meer in balans en werden er pittige duels uitgevochten op het middenveld. Geregeld moest er een natte spons aan te pas komen om de 22 spelers in het veld te houden. Halverwege de eerste helft kreeg Jelmer Bomas een goede kans. Oog in oog met de keeper stiftte de ZDH-spits de bal echter voorlangs. Even later rondde Dirkshorn een aanval uit het boekje wél doeltreffend af. Vanaf dat moment moest ZDH in de achtervolging. Dat ging met horten en stoten. Vlak voor rust ontsnapte ZDH aan een tweede treffer. Een hard schot ging via Bart Boogaard en de lat over het doel. Na rust bleef routinier Marcel Boone in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Guido Boogaard, met het idee voorstopper Hidde Struick naar het middenveld door te schuiven, om aanvallend sterker voor de dag te komen. De start was echter vals, want al na twee minuten counterde Dirkshorn naar 2-0. Gelukkig voor ZDH kwam het al snel terug op 2-1. De bal viel uit een slim passje van Peter Zijm achter de verdediging, waar Bomas ineens uithaalde. ZDH ging op jacht naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Twintig minuten voor tijd bereikte een lange pass over de rechterkant zomaar een aanvaller van de thuisploeg, die van dichtbij raak schoot. Het doek leek gevallen, maar de Zwaluwen bleven knokken voor een goed resultaat. Vlak nadat Koen Hoogendijk was ingevallen voor Mike de Bruijn kopte Bomas uit een voorzet van Struick raak. Even later leek de spits ook voor de gelijkmaker te scoren, maar de in eerste instantie mistastende keeper kon zich net op tijd herstellen. ZDH zakte door deze nederlaag naar de voorlaatste plaats.