Wedstrijdleider Aad van Gils en voorzitter Marja Kampstra feliciteren Henk Witte. Foto: Pip Barnard

Texel'94 goed uit winterstop

Texel'94 is de tweede competitiehelft goed begonnen door tegenstander VIOZ op eigen veld te verslaan. Door deze overwinning krijgen de eilanders meer aansluiting bij de middenmoot.

De Texelaars hadden tijdens de eerste competitiehelft thuis verloren en waren met revanchegevoelens naar de 'koolboeren' in Warmenhuizen afgereisd. VIOZ staat hoger op de ranglijst en was favoriet. Er wachtte dus een zware klus. Aanvankelijk waren de twee ploegen gelijkwaardig, beide probeerden er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. De twee defensies stonden goed te voetballen en gaven niets weg. Pas in de 14e minuut van de wedstrijd moest de Texelse keeper voor het eerst in actie komen om een goed genomen vrije trap onschadelijk te maken. Spits Niels Dubbelt had meteen zijn antwoord klaar door de bal rakelings naast het vijandelijke doel te schieten. Omstreeks de 20e minuut ontsnapten de gasten aan een achterstand toen Alexander Smit met een magnifieke redding een tegentreffer voorkwam en zijn team op de been hield. De Texelaars speelden in deze fase een aardig partijtje. Jammer was dat Tom de Lugt met een bloedende hoofdwond het veld moest verlaten. Niels van Zuylen kwam voor hem in de ploeg. Hierna werd het spel rommeliger, mede door de regen, waardoor het veld moeilijker was te bespelen. De talrijke Texelse supporters werden ongeveer vijf minuten voor de rust getrakteerd op de eerste treffer van de snelle Sander de Haan (0-1). Amper drie minuten later kon de aanhang voor de tweede keer juichen. Sander de Haan stond wederom op de juiste plaats en rondde op bekwame wijze de voorzet van links van Jeroen Vlaming af (0-2). In de tweede helft ging de thuisclub op jacht naar een tegengoal. De bezoekers werden zwaar onder druk gezet. Het eerste kwartier kwam Texel '94 niet op de helft van de tegenstander. Het lukte de spitsen van de thuisclub aanvankelijk niet keeper Smit, die een heldenrol vertolkte, te passeren. Omstreeks de 65e minuut moest de Texelse doelman capituleren bij een diagonaal schot van een der VIOS-spitsen in de linker bovenhoek (1-2). Beetje bij beetje kregen de bezoekers weer meer vat op het spel. De Texelaars moesten zich in het vervolg beperken tot een aantal uitvallen die niet van gevaar ontbloot waren. Dubbelt en De Haan zorgden voor de meeste dreiging.

Ruim twintig minuten voor tijd werd de tweede VIOS-goal wegens buitenspel afgekeurd. In de 85e minuut voorkwam keeper Ali met een reflex de gelijkmaker. De spanning steeg tot het kookpunt. Zondag ontvangt Texel'94 VVW uit Wervershoof aan de Haffelderweg.