'Uitbreiding van

bewonersparkeren'

Het college overweegt het parkeren voor bewoners in Den Burg uit te breiden.

Volgens wethouder Eric Hercules (vervoer) wordt bekeken of bewonersparkeren (vergelijkbaar met de Thijsselaan en omgeving) kan worden ingevoerd op de Witte Kruislaan, de Wagemakerstraat, de Schoonoordsingel, Burgerhoutstraat en Jan Reijstraat. Dat betekent dat toeristen daar dan niet meer kunnen parkeren.

Dat vertelde Hercules tijdens het bezoek van burgemeester en wethouders aan Den Burg. Volgens de wethouder wordt het plan overwogen, omdat er meerdere signalen zijn geweest. Paul Kikkert vroeg het college meteen of de Molenstraat ook aan het rijtje kan worden toegevoegd. Het is iets waar college en raad nog besluiten over moeten nemen.

Frits Langeveld sprak van een 'sanering' en vroeg zich af waar toeristen straks terecht moeten voor de parkeerplekken die voor hen gaan verdwijnen. Hij wees er ter vergelijking op dat toeristen de auto vroeger ook nog wel eens op de Thijsselaan konden neerzetten, maar dat het daar nu overdag behoorlijk leeg is. Thijsselaan en omgeving kregen een paar jaar geleden bewonersparkeren, omdat bewoners last hadden van parkerende toeristen. Hercules stelde dat parkeeroverlast in Den Burg vaak uit piekdrukte bestaat.