Bestemmingsplan nog niet in werking

De Raad van State behandelt dinsdag 28 januari om 13.00 uur de voorlopige voorzieningen van het bestemmingsplan Buitengebied.

De uitspraak van deze zitting wordt over enkele weken verwacht. Pas dan is duidelijk of het plan geheel of gedeeltelijk in werking kan treden. Het gaat om zes verzoeken om voorlopige voorzieningen, waaronder de mogelijkheid biovergistingsinstallaties te mogen bouwen en de heroprichting van het pompstation aan de Pontweg. De behandeling van de voorlopige voorzieningen is nog niet de laatste stap in de beroepsfase, hierna volgt nog de behandeling van de beroepen, waarvan er 32 beroepen zijn ingediend. Het is nog niet bekend wanneer deze behandeld worden.

Verkeerstest ANBO

De ANBO houdt woensdag 29 januari een bijeenkomst in De Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg, waar de aanwezigen door middel van een verkeersexamen kunnen testen wat ze nog weten van de verkeersregels. Het examen wordt afgenomen onder leiding van Nico Drenth van Veilig Verkeer Nederland. Aanmelden kan bij Lydia Blok, tel. 06-18347334 of e-mail lydiapc@live.nl.

Zevende crossloop

Bij de Fonteinsnol aan de Rozendijk wordt zondag 26 januari de voorlaatste boscross van het winterseizoen gehouden.

AV Texel heeft een rondje uitgezet van 2935 meter, dat één, twee of drie keer gelopen kan worden. Inschrijven kan vanaf 10.15 uur bij Appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg vanaf 10.15 uur. De jeugd stat op 11.00 uur, de senioren om 11.15 uur. Met nog twee crossen te gaan, is het een van de laatste kansen om opgenomen te worden in het eindklassement. Hiervoor moet aan vijf crosslopen zijn deelgenomen. Voor meer informatie, tel. 313387.

Nieuw Leven

Maar liefst twintig mensen staan zaterdag op het toneel van 't Skiltje, bij de uitvoering van 'Een bakje troost' door toneelvereniging Nieuw Leven. Dit blijspel in drie bedrijven werd gescheven door Froukje Annema, de regie is in handen van Karin Somers en Ria Buisman, die ook voor de grime tekenden. De voorstelling begint om 20.00 uur.