Tevoko begint sterk, maar verliest

Ondanks en sterke start heeft het damesteam van Tevoko zaterdag met 2-03 verloren van Move uit Edam/Volendam.

Tevoko begin met veel inzet pakte eenvoudig de eerste twee sets. Met Meline Boekel in de basis voor de geblesseerde Monique Leijstra startte Tevoko voortvarend en kwam met servicedruk en gevarieerd aanvalsspel op een ruime voorsprong. Move had niets in te brengen en Tevoko stoomde door met mooie harde aanvallen van Ivet Former en Leonie Penninga en won de eerste set met 25-17. Ook in de tweede set nam Tevoko vrij snel een grote voorsprong. Bij 20-5 ging Move echter iets meer tegenstand bieden en pakte af en toe wat punten. Maar Tevoko won ook de tweede set eenvoudig met 25-11. In de derde set kwam Tevoko op een kleine achterstand. Move geloofde in eigen kunnen en zette alles op alles. Tevoko hielp hen door zelf fouten te maken en had daarnaast de pass niet meer onder controle, waardoor er niet snel gespeeld kon worden. De achterstand werd niet meer goed gemaakt en de set ging met 21-25 naar Move. Daardoor leek dit team vleugels te krijgen en beter te spelen. Met harde services werd het Tevoko zeer lastig gemaakt. Tevoko raakte uit het ritme en verloor veel punten. Wel zorgden de snelle omloopballen van Leonie Penninga nog voor punten, maar Tevoko speelde ver beneden peil en verloor met dikke cijfers de vierde set (12-25). In de vijfde set kwam er iets van de vechtlust terug en kwam Tevoko op een voorsprong van 10-8, maar Move wist door lastige services terug te komen en stoomde op door naar de winst (11-15). Ondanks dit verlies blijft Tevoko op de vijfde plaats staan.

Balproblemen doen

Wil Homan das om

Na weer twee beschamende verliespartijen lijkt Wil Homan zijn lek boven water te hebben. In een onverwacht helder Eureka-moment verraste hij de Doorstootbiljarters met de mededeling dat zijn minne spel aan de ballen te wijten is en met name aan de rode. De biljartbal van dienst heeft dit jaar het uiterlijk van een rode kool en dat, zegt Homan, bevalt hem niet. Komt hier een jeugd-eettrauma omhoog? In ieder geval, hij gaat de beroemde biljarttrilogie Vijftig Tinten Rood bestuderen en laat spoedig weten welke andere kleur het schaamrood definitief van zijn kaken zal krijgen. De Doorstoters wachten huiverend af.

Uitslagen:

Smit-Huizing 2-4, Weel-Van der Kooy 2-0, J. Boon-M. Boon 2-0, Homan-Heemskerk 0-4, Van der Kooy-Huizing 4-0, J. Boon-Weel 0-4, M. Boon-Homan 2-0, Heemskerk-Smit 0-4, Huizing-Weel 2-0.