Activiteiten in de Gasterij Gollards

In de Gasterij van de Gollards aan De Zes in Den Burg wordt zaterdag 25 januari een fotopresentatie gegeven over Noorwegen. Deze begint om 14.30 uur. Op maandag 27 januari wordt vanaf 16.00 uur opgetreden door de linedancegroep van Artex. De toegang tot beide activiteiten bedraagt €2,-. Aanmelden kan via de Gasterij.

Bijna 800-serie in bowlingcompetitie

Henk van der Star, die vorig jaar een gemiddelde gooide van 135 pinval, zit in deze bowlingcompetitie al op 150 pinval per game.

Met zijn team Kraanbedrijf Uitgeest was Van der Star maandag het sterkst in de competitie en won hij vier punten van WBZ. Bij WBZ wist Chris Krijnen met een game van 193 een punt veilig te stellen. Trijn Stiggelbout van Best Tessels kwam met games van 214 en 204 dicht in de buurt van de 800 punten, maar in het laatste game bleef ze steken op 171. In totaal kwam ze daarmee tot een gemiddelde van 193 over vier games. De teams Paal 17 en Schouwstra Transport speelden beide met een speler en verdeelden in snel tempo de punten. Martien Roeper van Schouwstra Transport gooide een serie van 681, Remco Wanei van Paal 17 een serie van 612. Daarmee heeft Schouwstra Transport een punt voorsprong.

Uitslagen:

WBZ-Kraanbedrijf Uitgeest 1-4, Paal 17-Schouwstra Transport 2-3, Best Tessels-Z.Graaf 4-1, App. Land en Zeezicht-Team 8 4-1.

Jaarvergadering

Bedrijfsvoorlichting

De Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting Texel houdt maandag 20 januari jaarvergadering in Stayokay.

Na het huishoudelijk gedeelte, met het jaaroverzicht van voorzitter Theo Hin, vertellen Anton en Manuela Bakker van hoeve Westerheem over de mechanisatie vanaf de jaren '50. Aan de hand van plaatjes worden verschillende machines en werktuigen getoond waarmee loonwerkers en akkerbouwers, bloembollentelers en veehouders in het verleden werkten. Hierbij komen veel gezichten van oude bekenden, agrariërs en medewerkers van loonwerkers in beeld. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.