Will Bonne nam maandag afscheid als coördinator van het Rode Kruis.
Will Bonne nam maandag afscheid als coördinator van het Rode Kruis. Foto: Jeroen van Hattum

Rode Kruis dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor EHBO

Het Rode Kruis kampt met een tekort aan vrijwilligers voor de EHBO. De organisatie heeft op het moment nog elf leden en dat is te weinig om telkens bij evenementen en festival aanwezig te kunnen zijn.

Volgens Wil Bonne van het Rode Kruis op Texel is er dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers om het bestand weer op peil te krijgen. De afgelopen tijd zijn meerdere vrijwilligers vertrokken, onder meer als gevolg van ziekte of omdat het te druk werd om geregeld als EHBO'er op pad te zijn. Bonne, die maandagavond na acht jaar afscheid nam als coördinator, hoopt dat er mensen zijn die het Rode Kruis willen aanvullen. Texelaars die een EHBO-diploma hebben, kunnen volgens Bonne instromen in de werkzaamheden.

Texelaars die geen diploma hebben, kunnen er eerst via het Rode Kruis een halen. 'Daarna wordt het wel op prijs gesteld dat iemand zich als vrijwilliger inzet voor het Rode Kruis.' Mensen kunnen zich volgens Bonne melden bij Ine Boelhouwer (tel 315800), Willeke Ellen (tel. 318224) of haarzelf (tel. 313636). E-mail is ehborodekruistexel@gmail.com.