De mobiele bloedafnamelocatie van Sanquin.
De mobiele bloedafnamelocatie van Sanquin. Foto: persfoto

Mobiele Afnamelocatie Sanquin

Medewerkers van Sanquin Bloedvoorziening komen woensdag 22 januari naar het eiland voor de jaarlijkse bloedafnamesessie. Deze vindt plaats in een speciale uitschuifbare trailer.

Deze Mobiele Afnamelocatie (MAL) is voorzien van alle benodigde apparatuur en materialen. Sanquin heeft de beschikking over vijf van dergelijke trailers, waardoor de bloedinzameling in heel Nederland uniform kan worden gerealiseerd. In de trailer bevinden zich drie keuringsruimtes en acht afnamebedden. De MAL heeft een standplaats bij Schietsportcentrum Odysseus aan de Emmalaan in Den Burg, waar de ontvangst en de inschrijving van de donoren plaatsvindt. De bloedafname vindt plaats tussen 10.30 en 18.00 uur. Dat is een verbetering ten opzichte van de oude situatie, waarin de afname alleen in de avond plaatsvond. Voor meer informatie, www.sanquin.nl.

Concert Vrouwenkoor

In de Doopsgezinde kerk aan de Kogerstraat in Den Burg is zondag 26 januari een optreden te horen van het Texels Vrouwenkoor en Vocaal Ensemble Niedorp. Het Texels Vrouwenkoor staat onder leiding van Arie Groen, die ook het koor uit Niedorp leidt. Karen Haasdijk begeleidt het vrouwenkoor op de piano. Er staat een breed repertoire op het programma: van klassiek tot musical en close harmony. Het concert begint om 15.00 uur, de toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Nauta boekhandel en voor aanvang bij de kerk.